Meral Akşener Ankara’da

Meral Akşener Ankara’da

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türk ekonomisinin son durumuyla ilgili bilgilendirme yaptıktan sonra salondaki basın mensuplarına dönerek, "Arkadaşlar, İYİ Parti Türkiye'yi bu durumdan nasıl kurtaracak derseniz, onu sizlere partimizin ekonomi uzmanları anlatacak. Sorularınız varsa eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile ekonomist ve eski bakanlardan Ayfer Yılmaz sorularınızı cevaplayacak" diyerek, kürsüyü iki uzmana bıraktı.

Meral Akşener basın toplantısının başında Filistin'de yaşanan katliamla ilgili hükümetin ciddi adımlar atması gerektiğini söyledi.

Akşener’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

Değerli Basın Mensupları,Bu toplantıyı, yaşadığımız iki vahim nedenle, yapma gereği duyduk. Birisi dış politikadaki, diğeri, ekonomideki gidişatla ilgili.

Kudüs'te yaşananlar, artık bir bölgesel sorun olmaktan, çok daha öteye, bir insanlık sorunudur, bir katliamdır. Daha da kesin söylemek gerekirse, bir tarafta en büyük güç odaklarının, diğer tarafta, hiçbir gücü olmayanların, bir tarafta en ağır silahların, diğer tarafta, sadece taşların ve sopaların olduğu, bir tarafta, dünyanın en acımasız saldırganlarının, diğer tarafta eli kolu bağlanmış olanların yaşadığı, insanlık tarihinin en adaletsiz, en eşitsiz savaşı yaşanmaktadır.Böyle zamanlarda, devletlere ve devlet temsilcilerine düşen, sadece kınamak olmamalıdır.Tıpkı ülkemiz yöneticilerin yaptığı gibi, sadece kınamak, mevcut durumun devamını sağlamaktan öteye gitmez.Ölüm dediğiniz, katliam dediğiniz durumların, sözlere tahammülü yoktur.Büyük yanlıştan büyük ders çıkarmak gerekir.

‘TÜRKİYE BURADAN NASIL ÇIKAR?’

Samandan benzine fiyatları artırmaya devam edecek. Enflasyon artacak, bu da fakirleşiyoruz demektir.Fakirleşme hızımız artacak. Peki paramız neden değer kaybediyor. Bu sorunun cevabı AKP ve Erdoğan'a azalan güvendir. Yatırımcı onlara inanmıyor. Elinde dövizi olan vatandaş da bu yüzden elindekini bozdurmuyor. Neden güven duyulmuyor? Bu iktidar Merkez Bankası'nın elini ayağını bağladı. Merkez Bankamızın halk ve yatırımcı gözünde güveni sarsıldı. Şirketler dışarıdan borç almak zorunda kalıyor.Türkiye buradan nasıl çıkar?

‘MERKEZ BANKASI BAĞIMSIZ HAREKET EDECEK’

Öncelikle biz ekonomiyi işini ehline teslim edeceğiz. Merkez Bankası bağımsız hareket ederse doğru zamanda doğru hamleleri yapacaklarına inanıyoruz. Bu sayede gerekli düzenlemelerin önü açılacaktı. Maliye politikasında da ihtisası bozmamak gerekecek. Biz vatandaşın üzerindeki vergi yükünü de azaltmayı planlıyoruz.Bir devlet başkanını işi ekonomi değildir. Yamuk bir bakışla karşı karşıyayız. Biliyorum ki enflasyon ve Merkez Bankası ile ilgili sayın Erdoğan'ın açıklamalarına cevap vermemi bekliyorsunuz ama ben soruları Ayfer Hanım ve Durmuş Bey'in cevaplamasını istiyorum. Sizleri sevgiyle selamlıyorum.”

Akşener daha sonra sözü İYİ Parti’nin ekonomi kurmayları; Ayfer Yılmaz ile Durmuş Yılmaz’a bıraktı.

Ağzımız ve kulağımız birlik olacak. Şeffaf olacagız. Hesap verece bilir olacagız.