Meral Akşener: ‘Çatı aday olmayınca ne güzel oldu’

Meral Akşener: ‘Çatı aday olmayınca ne güzel oldu’

Çorlu’da vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Akşener, “Birbiriyle yan yana gelmeyecek insanlar bana sövdü. Neden çatı adaya karşı çıkmışım. Bakın ne güzel oldu. Cumhur ittifakının adayı Erdoğan var. Millet ittifakının 3 tane adayı var” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Çanakkale ve Edirne Uzunköprü’den sonra 3. durağı Tekirdağ Çorlu oldu. Çorlu’da iftar saatinin yaklaşmasına rağmen on binlerce vatandaşın Akşener’i coşku ile karşılaması dikkat çekti.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sahneye gelen Akşener, “Allah sizden razı olsun, iyi ki, sizi dinleyip bu yola çıkmışım” dedi.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Birbiriyle yan yana gelmeyecek insanlar bana sövdü. Neden çatı adaya karşı çıkmışım. Bakın ne güzel oldu. Cumhur ittifakının adayı Erdoğan var. Millet ittifakının 3 tane adayı var. Biz sözümüzün arkasında durmasaydık. Şimdi iki tane aday olacaktı."

"DAMAT KIZMIŞ"

"Çeyizlerden çıkan kadının gelecek düşüncelerini, umudunu içine gömdüğü tülbentleri her yerden alıyorum, bunları sizlerle paylaşıyorum ve diyorum ki siz destek vereceksiniz Allah nasip ederse Çankaya Köşkü’nde bu tülbentlerle, yemenilerle bir müze açacağım diyorum.

Değerli kız kardeşlerim, damat kızmış. Hani FETÖ okullarından mezun damat yok mu? Yok “yuh” demeyin 24’de halledeceğiz. “Çılgın projeler duruken, tülbent” demiş. Tabi şaşırırsın.”

"DEVLETE EMANET"

"Cumhuriyete olan alerjileri TSK’ya da yansıdı. Önce FETÖ ile yumruk indirdiler. Sonra FETÖ bunlara yumruk atınca, işler değişti olan TSK’ya oldu. Bakın bir anne var. Harbiyeli oğluna müebbet vermişler. Buradaki mesele şu, önce böyle içine tükürdüler arkasından 15 Temmuz’daki kalkışma sebebiyle tekrar bir yumruk geldi.

Herkes yanındakinin kim olduğunu bilir. Zengin FETÖ’cüler serbest, bunlar çaycının peşinde. Ben yatılı okudum babam beni verirken “Kızım devlete emanet” dedi. Bu hanımın oğlu da devlete emanetti.

‘ASKERİ OKULLARI YENİDEN AÇACAĞIM’

Askerlik yapanlara soruyorum, komutan “Yürü” dedi “Hayır” diyebilir misiniz? Bir başka şey daha var, nasıl bir şeydir binalara savaş açtılar. Kuleli’yi, Işıklar’ı askeri okulları yeniden açacağım. GATA’yı da açacağız. Bunlar bilmez çocukları askere gitmemiş. Biz bir geline bir askere kına yakarız. Bunun adı adanmışlıktır. Bunların hatalarını sizin gibi anaların doğurduğu çocuklar yani sizler çekiyorsunuz.

"ZİRAAT BANKASI TEPKİSİ"

Ziraat Bankası’nın Konya şubesinde adıma para yatırmak için giden bir arkadaşa demişler ki “Hesaplar ortak biz bunu Erdoğan’ın hesabına yatıralım” doymadılar. Bir başka yerde yine 20 TL yatırmaya giden arkadaştan 100 TL ücret istemişler. Öyle bir şey yok halbuki. Bugün bu ülkeyi yönetenler sorunlu devlet modelini hayata koydular biz ise sorumlu devlet yönetimini göstereceğiz.”

Akşener, konuşmasının ardından milletvekillerini sahneye davet etti ve “Benim 2 şapkam var. Biri kendim biri partim, adaylarımızı sizlere emanet ediyorum” dedi.