Meral Akşener için google'ı bırakıp Türkiye'ye döndü: Türkiye için çalışacağım

Meral Akşener için google'ı bırakıp Türkiye'ye döndü: Türkiye için çalışacağım

Meral Akşener, “Yeni Adnan Kahveciler çıkaracağız” dedi... Başarılı bir eğitim kariyerinin ardından Google tarafından adeta kapılıp, milyar dolarları yöneten bir koltuğa oturtulan Taylan Yıldız'a teklif yaptı. Taylan Yıldız da Akşener'in daveti üzerine her şeyi bırakıp Türkiye'ye döndü. 

Taylan Yıldız... Henüz 37 yaşında… Dahi çocuk olarak başladığı hayatını, müthiş başarılarla taçlandırıp, önce Boğaziçi Üniversitesi'hi bitirip dünyada yılda en fazla iki kişinin kabul edildiği Stanford Üniversitesi’nde doktora yaptı… Sonra Silikon Vadisi’nde Google tarafından adeta kapıldı ve milyar dolarları yöneten bir koltuk verildi. Meral Akşener'in "Yeni Adnan Kahveci çıkaracağız" sözünün ardından aldığı teklifi değerlendirip Türkiye'ye döndü. 

Taylan Yıldırım, Meral Akşener'in daveti ve Türkiye'ye dönüş hikayesini Hürriyet'e anlattı... 

TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAĞIM...

- Tası tarağı toplayıp Türkiye’ye döndünüz, öyle mi?

Aynen, eşimle beraber geldik. Google’daki görevimi dondurdum. Birkaç aya kadar o da bitecek. Tamamen ayrılmış olacağım. Ve burada Türkiye için çalışacağım. 

- Tam göreviniz neydi Google’da? Neyi bırakıp geldiniz?

Google reklam satarak yılda yaklaşık 90 milyar dolar kazanıyor. En büyük reklam veren müşterilerimizin harcamalarının analizi üzerine çalışıyordum. Bu şirketlerin CEO ve CMO mertebesinde yılda 10-15 milyar dolarlık reklam bütçesi yöneten yöneticilerine danışmanlık yaptım.

MERAL ABLA'YI BEN ARAYIP TEKLİF ETTİM

- Meral Akşener’in lideri olduğu yeni partide görev alacaksınız. Teklif kimden geldi?

Ben aradım. Meral Abla’nın Türkiye’deki parlamenter demokrasiyi güçlendirmek adına verdiği çabayı izliyordum. Benim de kafamda insanlara nasıl ulaşabiliriz, parlamenter demokrasiyi nasıl anlatabiliriz gibi bir dolu proje vardı. Mesleğimden dolayı insan hedefleme konusunda uzmanım. Bir şekilde Meral Abla’ya ulaştım. 

NEDEN MERAL ABLA DİYOR?

- Meral Abla mı diyorsunuz?

Evet. 

- Ne dediniz kendisine?

“Sizin inanılmaz takipçiniz var. Tabanda karşılığı görülüyor. İkna gücünüz de var. Bir sonraki adıma nasıl taşıyabiliriz, bu konuda destek olmak istiyorum” dedim. Bu da sosyal medya kullanımını artırarak yapılabilirdi. İnsanlar salonlarda konuşamıyor, ışıkları kapatılıyordu, sokaklarda yürüyemiyordu. Biz de reklam kampanyası hazırladık. “Madem sokakta yürüyemiyoruz, Twitter ve Facebook’ta yürürüz” diye... Viral kampanya aldı başını yürüdü. 

- Bunu neden yaptınız?

Parlamenter demokrasi bizim için çok önemli, bir şeyler yapmamız lazımdı. Geldim Türkiye’ye, bu konularda bire bir çalıştık Meral Abla’yla. 

NEDEN MERAL AKŞENER'İ TERCİH ETTİ?

- Birçok siyasi parti var. Neden Meral Akşener’i tercih ettiniz?

Ben bir politikacı değilim. Arkamda getireceğim milyonlarca oy yok. Para da yok. Bugüne kadar siyasette gördüğüm, liderlere biat edildiği ve karşılığında ödüllendirildikleri. Meral Abla bende başka bir şey gördü. Elimi taşın altına koyacağımı, azimli olduğumu... Liyakate kıymet verdiğini gördüm. Ve inanın, bu parti böyle kuruluyor.

ANNEME KOŞAR GİBİ KOŞARAK GELDİM

- Orada gayet iyi bir hayatınız var. İşiniz, kurulu düzeniniz, eşiniz... Burada yaşamıyorsunuz bile. Parlamenter demokrasiyi korumak size mi kaldı?

Şuna benzetiyorum: Mesela annenizin size hayat boyu çok emeği geçmiştir. Annemizin başına bir şey geldiği zaman, toplantıdaysak oradan çıkıp yanına koşuyoruz, başka ülkedeysek hemen uçağa atlıyoruz. İkinci kez düşünüyor muyuz? Hayır. Kimse bize madalya veriyor mu? Hayır. Gerek var mı? Hayır. O, öyle bir refleks. Ben burada devlet okullarında, Anadolu lisesi, fen lisesi, Boğaziçi’nde okudum. Türk müzik aletlerini çok severim. Burası benim vatanım. Sıkıntı durumunda anneme koşar gibi koştum vatanıma...

TÜRKİYE'NİN YENİ ADNAN KANVECİ'Sİ Mİ?

- Partinizin lideri Meral Akşener, yaptığı bir toplantıda “Yeni Adnan Kahveciler çıkaracağız” demişti. Tanır mısınız Adnan Kahveci’yi?

-Biliyorum tabii ama o zamanlar çok küçüktüm.

- Neyi temsil ediyor Adnan Kahveci burada? 

Adnan Kahveci, Türkiye’nin yeni ve başarılı yüzünü temsil ediyor. Türkiye’yi 21. yüzyıla taşıyacak adımları teker teker atmak için ihtiyacımız olan insanları temsil ediyor.

- Ve siz o bahsedilen ‘yeni Adnan Kahveci’lerden birisiniz, öyle mi?

Galiba orada Meral Abla’nın anlatmak istediği oydu. (Gülüyor)

SOL KÜLTÜRDEN GELİYOR

Sol bir siyasi görüşe sahip olan Taylan Yıldız, "Doğa İçin Çal" ekibinin de aktif bir üyesi. Taylan Yıldız, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciyken Kardeş Türküler’le de konsere çıkmış bir isim.