Meral Akşener: ‘Korkudan tırım tırım ittifak arayışı içindeler’

Meral Akşener: ‘Korkudan tırım tırım ittifak arayışı içindeler’

Yurt içi ziyaretlerini sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, iktidara yüklenerek, “Korku bacayı sardı, korku dağları sardı” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2019’da yapılacak seçimlerle ilgili "Korku bacayı sardı, korku dağları sardı. Burnundan kıl aldırmayan muhteremler bir baktık tırım tırım ittifak arayışında" dedi.

Afyon'da temaslarını tamamlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konvoy eşliğinde kara yoluyla Eskişehir'e geçti. Atatürk Spor Salonu'nda konuşan Akşener’in burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

'Herkesi kucaklayan bir partiye ihtiyaç var, bunu kurun' dediler. Milletimizin emri başımızın üzerine dedik yola çıktık. Fakat başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Bina kiralayalım dedik mal sahipleri tehdit edildiler. Kurucular Kurulu Üyeleri arasında olan akademisyenlerimize rektörler ya girme oraya da buradaki işinden istifa et dediler.

"İYİ PARTİ CESURLAR HAREKETİDİR"

Bütün bu arkadaşlarım, sonra illerde oluşturulan il/ilçe heyetleri başkanlıklarına talip olan ve bu işi en iyi şekilde yapmak üzere yola çıkan arkadaşlarım tek tek bunlarla karşılaştı. Ama 'Türkiye'nin buna ihtiyacı var, ne olursa olsun biz bu işi yapmalıyız dediler' ve yola koyuldular. Bu yüzden İYİ Parti cesurlar hareketidir.

Atatürk o mücadeleyi başlatmasaydı bugün nasıl bir Türkiye'de yaşıyor olurduk? O gün onlar korkmadılar, milleti arkalarına aldılar. Bugün de bir başka tehdidin önüne geçilmesi lazım.

"70 İLDE TEŞKİLATIMIZI KURDUK"

Şu an itibarıyla 2 buçuk aylık bir parti olarak buna Şırnak da dahil 70 ilde organize olmuş, il teşkilatlarını, ilçe teşkilatlarını açmış bir siyasettir İYİ Parti. Biz yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya bir teşkilatlanmayla yola çıktık. Dedim ki ağalara 100 bin imza ile yol gideceğiz. Hadi bakalım sizi de görelim. Bakalım imza ile mi gideceksiniz milletvekili imzası ile mi gideceksiniz? Biz Cumhurbaşkanlığını alacağız. İYİ Parti olarak seçimlerde hem Cumhurbaşkanlığını hem de milletvekilliğini alacağız. Ama ben milletvekili adayı olmayacağım.

"KİM MİLLİ KİM YERLİ GÖRECEĞİZ"

Biz Genel Merkezimizde her şeyi açık konuşuyoruz. Korku bacayı sardı, korku dağları sardı. Burnundan kıl aldırmayan muhteremler bir baktık tırım tırım ittifak arayışında. Baş muhterem de bu ittifakların yerli ve milli olduğunu duyurdu. Hadi bakalım kim yerli kim milli göreceğiz. Buna karşılık biz de diyoruz ki; birinci turda alamazsak, ikinci tura kalırsa elbette o zaman ittifaklar olur. Ama biz İYİ Parti olarak kendimize güveniyoruz ve kimseyle ittifaka yapmadan seçimlere gireceğiz.”