Meral Akşener 'manifesto' hazırlığında

Meral Akşener 'manifesto' hazırlığında

Meral Akşener, kasım ayında yeni kurulacak partisi için güçlü bir, 'manifesto' hazırlıyor.

Yeni partinin genel merkezini kiralama konusunda girişimler sürüyor. Henüz il teşkilatlanmaları aşamasına geçilemedi. Çalışmaları yürüten çekirdek kadro genel merkez yapılanmasına öncelik verirken, “Şu an teşkilatta yer almak için istek yapılabilir; fakat üst yapı kurulmadan taktiksel açıdan aşağı inilmesi doğru değil” değerlendirmesini yapıyor. Destekçi arayışında kullanılan slogan ise, “Sen de var mısın?” sorusu üzerine kurulu. Partinin en önemli handikapı olan ekonomik kaynak konusunda evlerini satarak bağışlamak isteyenlerin olduğu öne sürülüyor. Yeni parti için güçlü bir, “manifesto” hazırlanıyor.

Kimlik kasımda

Akşener’in çalışma arkadaşları, oluşumun şimdilik siyasi bir hareket olduğunu vurgulayarak, “Siyasette uzun süre kalacak damgasını vuracak, yeni bir ekol geliyor. Merkezde olacak, toplumun bütün kesimlerini kucaklayacak” diyor.

Partinin kurumsal kimliğe kavuşması için kasım ayı hedeflense de yaşanacak olası gelişmelere göre öne çekilebileceği dile getiriliyor. Akşener’in yakın ekibi, “AKP ile MHP ayakta, milllete bu partiyi kurdurmamanın her yolunu deneyecek ama bu parti kurulacak” ifadelerini kullanıyor. Akşener ve ekibinin herhangi bir erken seçim kararına karşı B ve C planlarının hazır olduğu belirtiliyor.  

Milliyet