Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'halleri'

Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'halleri'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali'de Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliğinin açılışını yaptı. Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'halleri' damga vurdu.

  Parlamentolarında onayladıkları sözde Ermeni soykırımına ilişkin yasa tasarısının ardından Almanya ile yaşadığımız tarihi gerilimin yankıları sürerken herkes Dışişleri’nin Almanya’ya karşı yapacağı karşı hamleyi merak ediyordu.  Haberi Kenya’da alan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak “Önce büyükelçimizi geri çekeceğiz ardından da gerekli istişareleri yapmak için bir araya gelip yol haritası çıkaracağız” dedi. Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamalarının ardından dün akşam saatlerinde   Türkiye’nin Almanya Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu yurda döndü.   Tüm gözler Ankara’dan çıkacak kritik ‘Almanya kararlarında’ydı. Gözlerin çevrildiği Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bugün Almanya ile ilgili olmasa da Somali’de “ilginç halleri” ile görüntülendi.
Somali’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet ile birlikte Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliğinin açılışını gerçekleştirdi. Genellikle konuşmalarında prompter kullanan Erdoğan’ın ayaküstü konuşmasında imdadına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yetişti. Erdoğan konuşurken sol tarafında elinde bir dizi kağıtla bekleyen Çavuşoğlu, sık sık Cumhurbaşkanı’nı uyararak ona ‘konuşma notları’ gönderdi.
ERDOĞAN’I DÜRTTÜ
Çavuşoğlu zaman zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘dürterek’ yeni konuşma notlarını iletti. ÇOK ÇABALADI AMA ‘MAKASSIZ’ KALDI
Erdoğan konuşmasının ardından her zaman yaptığı gibi beraberindekilerle birlikte  kurdele kesimi yaptı. Kurdele töreni için küçük bir tepsi içinde kesildi ve  büyükelçilik binasının açılısı gerçekleştirildi. Tören için gelen makaslardan ilkini Çavuşoğlu aldı. Ancak Çavuşoğlu’nun bu acelesi işe yaramadı. Dışişleri Bakanı açılış karesine tüm çabalarına rağmen giremedi.