MHP'de baraj mesaisi: Bahçeli kongre öncesi teşkilatı toplayacak

MHP'de baraj mesaisi: Bahçeli kongre öncesi teşkilatı toplayacak

Cumhurbaşkanlığı seçim sistemi doğrultusunda uyum paketinin bir an önce Meclis'e getirilmesini isteyen MHP, baraj ve sistem tartışmasını başlattı. Ayrıntılı bir çalışma yapan ancak AKP'nin önerisi ortaya çıkmadan önce bunu açıklamak istemeyen MHP’de, olağan kongre öncesinde teşkilatlar toplanacak.

Cumhurbaşkanlığı seçim sistemi doğrultusunda uyum paketinin bir an önce Meclis'e getirilmesini isteyen MHP, baraj ve sistem tartışmasını başlattı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olağan kongre öncesinde merkez yürütme kurulu (MYK), ardından il başkanları, son olarak da belediye başkanlarını toplayacak.

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, ayrıntılı bir çalışma yapan ancak AKP'nin önerisi ortaya çıkmadan önce bunu açıklamak istemeyen MHP, bu konu da dahil, kritik gündem başlıklarını teşkilatla yapılacak toplantıya taşımaya hazırlanıyor.

MHP'de ilk olarak 16 Kasım'da MYK, 3 Aralık'ta da il başkanları toplanacak. 8-10 Aralık tarihleri arasında MHP'li belediye başkanları Antalya'da kampa alınacak.

İYİ PARTİ DALGALANMASINA KARŞI 'YUVAYA DÖNÜŞ' ÇAĞRISI

Bahçeli, genel merkezde yürüttükleri çalışmalar ve belirledikleri stratejiler hakkında tabanı bilgilendirecek, önerileri alacak.

Toplantıların gündemini seçim sistemi ve barajın yanı sıra yerel seçime yönelik stratejiler, 18 Mart 2018'de yapılacak olağan kongre öncesi hazırlıklar oluşturacak. Toplantılarda ayrıca MHP kökenli muhaliflerin başını çektiği İYİ Parti'ye geçişler ve ülkücü camiada yaşanan İYİ Parti dalgalanmasına karşı 'birlik' ve ülkücüler açısından, 'yuvaya dönüş' çağrısı yapılması bekleniyor.