MHP'den İmamoğlu'na cevap geldi: Seni YSK belediye başkanı ilan edecek

MHP'den İmamoğlu'na cevap geldi: Seni YSK belediye başkanı ilan edecek

31 Mart seçim akşamından bu yana baskı ve sansürleme dahil her türlü çirkinliği yapan Cumhur İttifakı, CHP'yi şirretlikle suçladı.

Yerel seçimlerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığın kazanan CHP'li Ekrem İmamoğlu, mazbatasının verilmesi için geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenmişti. Bahçeli'nin bu sürece katkıda bulunmasını isteyen İmamoğlu'na cevap geldi. Seçim sonuçlarının ardından çirkinleşen Cumhur iİttifakı, İmamoğlu'na üslubunu bozarak yanıt verdi. 

"Seni belediye başkanı olarak ilan edecek YSK, biz değiliz" diyen MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, İmamoğlu’na, "Evinde otursun Televizyonun karşısında Kemal Sunal’ın Zübük filmini seyretsin" diye seslendi. 31 Mart akşamında Türkiye'deki milyonlarca yurttaşın da bildiği gibi hem Anadolu Ajansı'na hem de YSK'ya baskı yapmaya çalışan Cumhur İttifakı, bütün bunlara rağmen CHP'yi şirretlikle suçladı.

MHP SAYGI GÖSTERİYORMUŞ...

Erkan Akçay, MHP'nin elindeki bazı büyükşehir belediyelerinin kaybedilmesine ilişkin soru üzerine de, "Seçim bu, kaybedilebilir de kazanılabilir de. Bunu biz çok partili demokratik siyasi hayatın bir neticesi olarak bu seçim sonuçlarını saygıyla karşılarız" dedi.MHP olarak kendilerinin bu saygıyı gösterdiğini ancak CHP'de bu saygıyı görmediklerini kaydeden Akçay, "Aksine tam bir saygısızlık, şirretliğe varan bir hırçınlık sergiliyorlar" şeklinde konuştu.

'SENİ YSK BELEDİYE BAŞKANI İLAN EDECEK'

"Bir belediye başkanı adayı bir günde 12 basın toplantısı yapar mı? Hele hele Anıtkabir'e gidip şeref defterine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı diye imzalar mı? Bu ne hadsizliktir? Hem kamuoyunu hem YSK'yı, il ve ilçe seçim kurullarını baskı alma gayreti içerisindedir. Demokrasiye de sandığa da saygısızlıktır, hukuka da saygısızlıktır. CHP, önce bir söylesin bakalım Türkiye'de kaç yerde hangi seçimlere itiraz etti? Bu hırçınlık niye, beni endişe sevk ediyor acaba diyorum bu İstanbul, Ankara'da bunlar bir seçim hileleri yaptılar da bunların ortaya çıkmasından mı korkuluyor? İddialar vahim. ‘Bizdeki bilgiler benim kazandığımı gösteriyor, ben giderim, ben belediye başkanıyım, beni belediye başkanı olarak ilan edin'… Seni belediye başkanı olarak ilan edecek YSK, biz değiliz, Cumhurbaşkanı değil. Anıtkabir'e gideceğine o zaman madem hukuken haklı olduğunu düşünüyorsan, yiğitsen git de büyükşehir belediye başkanın makamına otur bakalım, bir imza at da görelim bakalım."

'AKP OYLARI BİR KENARA ALIP SAYMIYOR'

İstanbul seçiminde hukuki sürecin tamamlanmasını herkesin sakin bir şekilde beklemesi gerektiğini vurgulayan MHP'li Akçay, "Tartışması yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacak? O da 31 Mart'tan itibaren oyların sayılması, iptal edilen oyların tekrar gözden geçirilmesi, sayım tutanaklarının, birleştirme tutanaklarının tekrar incelenmesiyle ortaya çıkacak. Yani YSK veya ilçe seçim kurulları veya AK Parti bir kenara alıp da bu oyları saymıyor, CHP'liler de olacak, bütün partililer de görecek. Şimdi iptal edilmemesi gereken bir oy açık açık iptal edilmişse o görülmeyecek mi herkes görecek. O zaman onu yazacağız" dedi.