MHP için çok kritik karar

MHP için çok kritik karar

Ankara 25. İcra Dairesi MHP'deki kurultayın yapılmasına engel olunması için gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasına karar verdi.

MHP, Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemelerinden kurultayın yapılmamasına ilişkin verdiği tedbir kararının işleme konulması için Ankara 25. İcra Dairesi’ne başvurdu. Daire de kurultayın yapılmasına engel olunması için gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasına karar verdi. Karar uygulanması için Ankara Valiliğine gönderildi.

MHP’li muhaliflerin başvurusu üzerine Ankara 12. Sulh Asliye Mahkemesi, “Kurultay Çağrı Heyeti oluşturularak partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine kararı vermişti.

Bunun üzerine MHP’nin avukatları da kararı hem temyiz ederek Yargıtay’ın gündemine taşıdı hem de kararın uygulanmaması için ihtiyati tedbir kararı verilmesi için mahkemelere başvurdu. Talepleri değerlendiren Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemeleri, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararını Yargıtay’daki temyiz incelemesi sonuçlanıncaya kadar tedbiren durulmasına karar verdi.

Gemerek ve Tosya Asliye Hukuk Mahkemelerinden tedbir kararını işleme koymak için girişimlerde bulunan MHP 'ye ilk yanıt Tosya kararı ile ilgili geldi. Bir haftalık yasal süre içerisinde tedbir alınması için girişimlerde bulunmaması nedeniyle MHP’ye Tosya kararının kaldırıldığı bildirildi.

KURULTAY GİRİŞİMLERİNİ ENGELLE

MHP’nin avukatlarının, Gemerek Asliye Hukuk kararının süresi dolmadan Ankara 25. İcra Dairesine başvuru yaptığı kabul edildi. Daire, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin ihtiyati tedbir kararı uyarınca, genel kurulun yapılacağı ilan edilen gün ve saate Esenboğa havalimanı yakınında bulunan büyük Anadolu Otel ve kongre salonunda gerekli güvenlik düzenlemesine ilişkin girişimlere engel olunmasına yönelik her türlü emniyet tedbirinin alınmasına karar verdi. Daire, kurultayın yapılmasına yönelik girişimlerin engellenmesi için Ankara Valiliği'ne yazı gönderdi. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi ise Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP’nin kurultayını toplamasına yönelik verdiği kararının temyiz incelemesine devam ediyor.(ANKA)