MHP kendi vekilini sildi

MHP kendi vekilini sildi

MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya halen MHP milletvekili ama Kaya’nın adını partinin resmi internet sitesindeki “Milletvekillerimiz” bölümünden çıkardılar.  

Partinin referandum tavrını eleştirerek genel başkan yardımcılığı görevinden ayrılan MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya’nın adını partinin resmi internet sitesinden çıkardılar.

MHP’nin resmi internet sitesinin ‘kadrolar’ bölümünde ‘Genel Başkan’, ‘Başkanlık Divanı’, ‘Merkez Yönetim Kurulu’ ve ‘Milletvekillerimiz’ gibi alt kategorilerde parti organlarının farklı alanlarında görev yapan isimlere yer veriliyor.

‘Milletvekillerimiz’ bölümünde ’26. Dönem Milletvekilleri’ denilerek tüm milletvekillerinin fotoğrafları yer alıyor. Ayrıca bu bölümde milletvekillerinin biyografileri de yer alıyor.

‘İHRAÇ YOK’

TBMM’nin resmi internet sitesine göre MHP’nin 36 milletvekili bulunuyor. MHP’nin resmi internet sitesinde ise sadece 35 milletvekilinin adı var. Liste incelendiğinde eksik ismin MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya olduğu görülüyor. MHP Milletvekili Kaya’ya, partisinin resmi internet sitesinde isminin yer almamasıyla ilgili “bir istifa ya da ihraç mı yaşandı” diye sorduk. Kaya, bir istifanın söz konusu olmadığını, ihraç ile ilgili de kendisine bir tebligat yapılmadığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Atila Kaya partinin lideri Devlet Bahçeli’nin anayasa değişikliği teklifi paketine ‘Evet’ diyeceğini açıklamasının ardından Ocak 2017’de genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etmişti. Kaya açıklamasında,   “Ülkücülüğe olan inancım ve Türk milliyetçiliği anlayışım aklıma ve vicdanıma anayasa değişikliği teklifine hayır dememi emrederken iki yüzlü davranmaktan da men etmektedir” demişti.

MHP milletvekili ve parti üyesi olarak çalışmalarını  sürdüren Kaya geçtiğimiz aylarda “tek tip elbise” ve “sivillere ceza muafiyeti” getiren KHK’larla ilgili “Yeni iki KHK, Anayasanın üstünlüğü, hukuk devleti anlayışının konulduğu tabuta son bir çivi çakmak anlamına geliyor” demişti. Kaya’nın görüşlerinin partinin politikalarını yansıtmadığını söyleyen MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise, “Esef verici olan CHP ve yandaşları ile aynı hizada yer almış olması kendi adına bir talihsizliktir. Türk milletine karşı kin duyanlar, kinlerarası diyalog kuranlar tamamdır da Atila Kaya’ya ne olmaktadır?” açıklaması yapmıştı.(Duvar)