'MHP kongresine müdahale hukuksuz'

'MHP kongresine müdahale hukuksuz'

MHP'de yılan hikayesine dönen Kongre için Yargıtay "Kongrenin önünde engel yok" derken Anayasa Mahkemesi eski başkanı Haşim Kılıç da "MHP kongresine müdahale hukuksuz" açıklamasını yaptı.

MHP’de süren kongre kargaşasına Yargıtay açıklaması geldi. Yapılan açıklamaya göre 15 Mayıs’taki kongrenin yapılmasının önünde bir engel yok.

MHP’de Genel Başkanlık yarışı kızışırken Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği olağanüstü kurultay kararına Sivas Gemerek ve Kastamonu Tosya Asliye Hukuk Mahkemeleri’nin ihtiyati tedbir kararıyla ilgili Yargıtay’dan açıklama geldi. Kongre sürecini ‘durduran’ yerel mahkemenin tedbir kararı Yargıtay’a ulaşmış değil.

Yargıtay Genel Sekreterliği tarafından, MHP olağanüstü kongre süreci ile ilgili verilen yerel mahkeme kararının uygulanması konusunda "ilgili karar ile ilgili Yargıtayın süreci durduran ve işletmeye bir kararın olmadığı" belirtildi. 

MHP’nin muhalif kanadına yakın habererk.com’un haberine göre Yargıtay Genel Sekreterliği yetkilisi sıkça sorulan “MHP’nin kongre süreci bundan sonra nasıl ilerleyecek?” sorusuna verdikleri açık cevaplara rağmen, basının ısrar ile farklı cevap almaya çalışmasından rahatsızlığını dile getirdi.Yetkili kişi yerel mahkemenin verdiği kararla ilgili de, “Yargıtay temyiz aşamasında konuyu değerlendirir. Bu konuyla ilgili, ilgili dairenin tedbir kararı dahil hiç bir engelleyici kararı bulunmuyor” açıklaması yaptı.

Haşim Kılıç: MHP kongresine müdahale hukuksuz


Anayasa Mahkemesi eski başkanı Haşim Kılıç, yapılacak MHP Kongresi’ne gayri hukuki müdahale olduğunu belirtti. Anayasa konusunda konuşmacı olarak katıldığı bir toplantıda görüşlerini belirten Kılıç, konuşma arasında "MHP kongresi ile ilgili bir haber dinledim. Türkiye'nin ücra köşesinde bir mahkeme, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararına karşı nasıl karar alabiliyor anlamış değilim, hukuk siyasallaşmıştır "dedi. Kararın, gayri hukuki müdahale olduğunu belirten Kılıç, “Bu, mahkeme kararlarının çok komik düştüğünü ve asla hukuki olmadığını gösterir” diye konuştu.