MHP'li vekil'den, AKP'li vekil adayına 'en sert' kınama

MHP'li vekil'den, AKP'li vekil adayına 'en sert' kınama

Yalova'da düzenlenen bir basın toplantısında seçmen profilini çok iyi bildiğini iddia ederek CHP'li mevcut yönetime oy veren seçmen için ‘Batı Trakya'dan, oradan, buradan, kimisi doğudan gelen kendisini ifade edemeyen ezik insanlar" diyen AKP'nin Yalova Milletvekili adayı Meliha Akyol'a bir tepki de MHP Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı'dan geldi.

Saffet Sancaklı'nın, Gazeteci Murat İde'nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için yaptığı “Bak iyiler var” isimli seçim müziğinde sık sık kullanılan 'Evlad-ı Fatihan' kelimesini kullanması dikkat çekti. 

MHP Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:

KAMUOYUNA DUYURULUR. 

Al bayrağımızın uğruna, ezan sesi uğruna anavatanına göç eden biz Balkan Göçmenleri'ni "kendisini ifade edemeyen ezik insanlar" olarak tanımlayan AkParti Yalova Milletvekili Adayı Meliha Akyol'u en sert şekilde kınıyorum.

İslam sancağı düşmesin, Türk devleti var olsun diye tarifsiz acılar çekmiş, soykırımlara maruz kalmış Balkan göçmenleri, Türk milletinin ayrılmaz bir parçası, şerefli bir mensubudur.

Siyasi görüşten bağımsız olarak söylenen sözler ayrımcı ve aşağılayıcıdır. Kaldı ki samimiyetsiz dilenen özür, biz, Evlad-ı Fatihan tarafından da kabul edilmemektedir.