MHP'li vekilden bomba iddia... 'AKP biz ne dersek onu yapıyor'

MHP'li vekilden bomba iddia... 'AKP biz ne dersek onu yapıyor'

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, MHP'nin değiştiği yönündeki eleştirilere yanıt verdi. İki isim de MHP'nin değişmediğini aksine AKP'nin kendi partilerinin çizgisine geldiğini savundu. Arzu Erdem, "MHP bitecek dedi bitti. Terörle gece gündüz mücadele edilecek, müzakere edilmeyecek, Dolmabahçe'de görüşülmeyecek, Kandil'e gidilmeyek dedi. Hepsi yerine geldi" ifadelerini kullandı

MHP İstanbul İl Başkanlığı, üçüncü bölgedeki partililerine yönelik Esenyurt'ta bir yemek düzenledi. Üçüncü bölgedeki 13 ilçe başkanlığından partililerin katıldığı toplantıya tertiplemiş olduğu yemekli toplantıya ilgi büyük oldu.  'Yürüyoruz Kızıl Elma'ya doğru' sloganıyla Esenyurt Kültür Merkezi'ndeki düzenlenen yemekte MHP'ye üye olanlara da parti rozetleri takıldı. İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş'ın ev sahipliğindeki yemeğe İstanbul Milletvekilleri Arzu Erdem ile İsmail Faruk Aksu da katıldı.

DAVET BOŞ KALMIYOR

İstanbul'un 39 ilçesinde etkin bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Karataş, “Muhtarlar, yerel gazeteler,  spor kulüpleri, sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşlarını, o bölgenin bütün kanaat önderleri ile bir araya geliyoruz. Kimi davet ediyorsak, eksiksiz katılıyor. Bu da MHP'nin Türkiye'yi yönetmeye hazır olduğunu gösteriyor” dedi. MHP'nin İstanbul'da 6 milletvekili bulunduğunu hatırlatan Karataş, “Onlar sorunları dinliyor ve meclise taşıyor. Bizlerin yüzakı oldular” ifadesini kullandı.

MHP'NİN SÖYLEMLERİ DEĞİŞMEDİ

Türkiye'nin çok yakın zamanda seçim atmosferine gireceğini söyleyen Karakaş, “Biz sözün samimiyetiyle hareket edeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi'ne son zamanlarda bir şeyler söylüyorlar. Vay efendim dün başka konuşuyordunuz bugün başka konuşuyorsunuz diyorlar. Hayır! Türk  miliyetçileri ve lideri dün ne diyorsa bugün de onu söylüyor değişen bir şey varsa biz değil başkalarıdır. Türkiye, Türk milliyetçilerinin düşüncesine gelmişse bundan mutluluk duyulması gerekir” dedi.

CHP'yi de eleştiren Karataş, “Hiç kimse bize istikamet belirleme hakkına sahip olmasın, o ukalalığıda kendinde hak görmesin. Milliyetçi hareketin hedefini Özgür Özel'den mi, Öztürk Yılmaz'dan mı, Sezgin Tanrıkulu denilen hainlerden mi öğreneceğiz. Bizim yolumuzu milliyetçi hareket lideri Devlet Bahçeli belirler. Herkes haddini bilecek. Milletin bölünme ve parçalanmasında el avuç ovuşturan, ihaneti kendine görev kılan uluslararası şer güçlerinin Türkiye'deki uzantısı olan uşakları Türk milliyetçilerini serbest bırakın. Sizi muhatap almıyorusz, muhatap alırsak daha farklı olur” diye konuştu.

NE DEDİYSEK O

Milletvekili Arzu Erdem ise çözüm sürecinin bittiğini belirterek, “MHP bitecek dedi bitti. Terörle gece gündüz mücadele edilecek, müzakere edilmeyecek, Dolmabahçe'de görüşülmeyecek, Kandil'e gidilmeyek dedi. Hepsi yerine geldi hatta üzerine bir şey daha gerçekleşti. Bugün Meclis'te temsil gören paçavra parçası partinin her bir temsilcisi diyemeyeceğim dağ eşkıyası bir bir parmaklıklar arkasında. 15 Temmuz'dan sonra siyasi kısır çekişmeleri bir kenara bırakacağız bıraktık. Nitekim Ak Parti bizim durduğumuz yerde milli çizgide hareket etmeyi seçti. Biz de bu duruma başımızın gözümüzün üstünde yeri vardır” diyoruz.

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, MHP'nin doğru politika uyguladığını belirterek “MHP her türlü ihanet odaklarının karşısında dimdik ayakta kalarak, Türkiye'nin yönetiminde istiklalının ve istikbalının teminatı olmuştur” dedi.