MHP'li Vural'dan AKP'li vekillere: Ne ekerseniz onu biçersiniz

MHP'li Vural'dan AKP'li vekillere: Ne ekerseniz onu biçersiniz

Eski MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Twitter hesabından yaptığını açıklamayla AKP'li milletvekillerinin açıklamalarını eleştirdi.

MHP'li Oktay Vural, AKP'li vekillerin "Vereceğiniz destek, kıyamet günü beraat belgelerinizden olacak" ve "Allah bize oy verdiğinizden dolayı size hesap sormayacak" açıklamalarına tepki gösterdi.  Vural, "Ne ekerseniz onu biçersiniz" dedi.

Gazete Duvar'ın aktardığı habere göre, AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'ın "Vereceğiniz destek, yarın ruz-i mahşerde (kıyamet günü) beraat belgelerinizden biri olacak" ve AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın "Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı size inşallah hiçbir hesap sormayacak" açıklamalarını hatırlatan Vural, ayetlerden alıntı yaparak, şu ifadeleri kullandı:

'BU İMTİHANDAN KURTARACAK ŞEFAATÇİ DE YOK, MAZERET DE YOK'

"İnsan yaptığı işten ve davranıştan, söylediği sözden sorumludur. O halde insan olarak asıl sorumluluğumuz akıl, idrak ve sorumluluk bilincini kullanmaktır. Aklın ve idrakin olmadığı yerde cehalet; sorumluluk bilincinin olmadığı yerde de zulüm vardır. Bunlar dikkate alındığında emaneti yüklenen insan iki zor soru ile imtihandadır: Biri zulüm, diğeri cehalettir. Bu imtihandan kurtaracak şefaatçi de yoktur. Mazereti de yoktur. Kendimizden sorumluyuz. 'De ki; herkes kendi haline uygun yolda hareket eder.' Ne ekerseniz onu biçersiniz!"

Oktay Vural'ın paylaşımları şöyle: