MHP'li Celal Adan muhaliflere 'piç' dedi

MHP'li Celal Adan muhaliflere 'piç' dedi

Ensar Vakfı’ndaki iğrenç ‘tecavüz ve taciz’ skandalı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan Başbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu arasında, ‘önüne yatma’ polemiği ile başlayan, giderek de çirkinleşen ‘üslup bozukluğuna’ MHP’liler de katıldı.

YURT Gazetesi-Serkan Güler/ MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, 14 Nisan’da yaptığı resmi açıklamada 40 yıllık arkadaşlarına, ‘nesep-i gayri sahih’ yani ‘piç’ tanımlaması yapınca, ortalık karıştı. Ülkücüler, Bahçeli ve MHP’den Celal Adan’ın ‘özür istifasını’ istiyor. 
Ülkücüler ve partililer sosyal medyadan mesaj bombardımanına tuttukları MHP Genel Merkezinden, Devlet Bahçeli’nin Celal Adan’ın istifasını temin etmesini istediler. Adan’ın ise, ‘özür istifası’ taleplerine karşılık, açıklamanın anonim kaleme alındığını ve  bu duruma düşmekten dolayı da oldukça üzgün olduğu öne sürüldü.  
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adanın 14 Nisan’da yaptığı resmi antetli kağıda yaptığı açıklamada, “Partimiz, nesepi gayri sahih birtakım sözde siyasi karakterlerin küçük akıllarına oyuncak olmayacak kadar büyüktür” sözlerine tepki çığ gibi büyüyor. Adan’ın açıklaması aynen şöyle:
“Türkiye’nin içeride ve dışarıda çok zor günlerden geçtiği, her gün şehit haberleriyle sarsıldığımız, ihanet odaklarının ve şer ittifaklarının Türk milletinin sabrını test ettiği bugünlerde; ülkemizin istikbalinin yegâne temsilcisi partimiz üzerinde de oyunlar oynandığını net olarak biliyoruz, görüyoruz. MHP’yi bölerek, parçalayarak yol almak isteyenlerin niyeti bellidir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’i hedef tahtasına koyanlar, aslında bir bütün olarak Türk milliyetçiliğini ve Türklüğü bölmek, eritmek ve kontrol altına almak istemektedirler. Biz bu gerçeği görüyoruz, biliyoruz ve sonuna kadar bu art niyetlilerle mücadele edeceğiz.
MHP proje partisi değildir. Partimiz, nesebi gayri sahih birtakım sözde siyasi karakterlerin küçük akıllarına oyuncak olmayacak kadar büyüktür. Partimizi mahkemeye şikâyet ederek sonuç almaya çalışanların niyetlerini milletimiz gayet iyi bilmektedir. Bunların niyetleri iyi değildir, akıbetlerini de hep birlikte göreceğiz.” 
Dervişoğlu’ndan sert tepki
İzmir MHP eski İl Başkanı ve Bahçeli’nin eski kurmaylarından Musavvat Dervişoğlu’ndan sert açıklama geldi. Celal Adan’ın sözlerini Yurt Gazetesi’ne değerlendiren Dervişoğlu, ”Celal Adan’ın terbiye ve Ahlakından mesul değilim. Kendisini Genel Başkan Yardımcısı yapan kişinin cevap vermesi gerekir” diyerek sessizliğini koruyan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye atıfta bulundu.  
Adan’ı mahkemeye vereceğiz
İstanbul Küçükçekmece MHP eski Teşkilat Başkanı Hakan Ermemiş, ‘’Celal Adan’ı mahkemeye vereceğiz’’ dedi. Zehir zemberek konuşan Ermemiş, “Genel merkeze muhalif bizleri, paralelci, ayrık otu, çapulcu yaptılar ancak bu kez küfür etmeye başladılar. Genel Merkez gereğini yapmalı ve görevden alınmalı. Ülkücüler adına hukuk yoluna başvuracağız. Pazartesi günü Celal Adan hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.