'Milletimiz haramı, helali iyi bilir bilmeyen AKP'dir'

'Milletimiz haramı, helali iyi bilir bilmeyen AKP'dir'

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ'ün, TBMM Genel Kurulundaki Helal Akreditasyon Kurumu kuruluşu kanun tasarısı hakkında, "Milletimiz helali ve haramı iyi bilir, bilemeyen AKP'dir" dedi

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ, Gıda, tekstil, eczacılık ürünleri, kozmetik ve turizm hizmetleri gibi alanlarda Helal belgelendirmesi verecek olan Helal Akreditasyon Kurumunun kurulmasıyla ilgili Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada; 

“Ben de size helal olsun diye konuşmama başlamak istiyorum. Yine helal ve haram üzerinden siyaset yapıyorsunuz. Milletimiz helali, haramı iyi bilir, Bilmeyen AKP’dir. Bilseydiniz, para kasaları ve ayakkabı kutularını aklamaz, vergileri sıfırlatmaz, binlerce dolarlık saatin haram olduğunu bilerek hesap sorardınız. Yoksa, Helal Akreditasyon kurumu kurarak onlara helal damgasını vurarak aklamayı mı düşünüyorsunuz?”  Dedi.

CHP’li ÖZ Konuşmasında; 15 yılda 42 kez İhale Kanunu'nu değiştirdiniz, yetmedi, ihaleleri pazarlık usulüne çevirdiniz. Tüm ihaleleri haksızca yandaşlarınıza verdiniz. Gıdanın helal olması kazancın helal olmasıyla ilintilidir. Soruyoruz: Yandaşlarınıza haksızca imkân sağladığınız kazançlar helal midir? Belki farkında değilsiniz ama kul hakkı yenmesine müsaade ettiniz.  
Size geçtiğimiz hafta Meclis Kürsüsünden, kursağına kadar harama gömülmüş nefislerin, yolsuzluğa batmış ellerin ve her lokması kul hakkıyla kirlenmişlerin isimlerini de vererek, bazı kişilerden bahsetmiştim; vergileri sıfırlattığınız, kamu hakkını gasbettirdiğiniz kişiler.
"Kul hakkı, yetim hakkı yemeyin, yedirmeyin." dinimiz bunu emreder. Tüm bunlar bitti, bu işlere girdiniz. Yaptığınız iş israftır, israf da haramdır. Helal ve haram gerçeğinde yüce Allah emrediyor "Kul hakkıyla bana gelmeyin." diye. 

Peki, yolsuzlukla mücadele var mı? Yok. Rüşvetle mücadele var mı? Yok. İş ete buda gelince alimallah allame kesilirsiniz. Türk Akreditasyon kurumu hali hazırda aynı görevi yapıyorken, hükümetin ben bilirim ve sözde dini bütünlük yaklaşımıyla yeni bir kurum kurmak istenmesi israftır. Üstelik dinimizde israf haramdır. Helal damgasını vurmak için bir kurum icat etmenin anlamı yoktur. Dedi.

CHP’li Bülent ÖZ, TBMM 26. Dönem 3. Yasama Yılı 16. Birleşiminde CHP Grubu adına söz alarak gerçekleştirdiği konuşmasında ayrıca şunları ifade etti:

HALİ HAZIRDA TÜRK AKREDİTASYON KURUMU ZATEN AYNI GÖREVİ YAPIYOR

"Bu kanun tasarısının amacı ekonomi." diyorsunuz ama yine toplumu inanç üzerinden şekillendirmeye çalışıyorsunuz. Bugün çıkarmak istediğiniz kanun tasarısıyla başka bir içtihadı devletleştirme niyetinizle karşı karşıyayız. 

Bir ürünün ve hizmetin güvenilirliğini belirleyen Türk Akreditasyon Kurumu hâlihazırda görevi -zaten Helal Akreditasyon Kurumunun yapacağı görevi- üstleniyorken siz bir masrafı daha hak görüp israfa yöneliyorsunuz ve yeni bir kurum açıyorsunuz, ekonomik kazanca değil, kayba neden oluyorsunuz.
 
AKP’NİN YANDAŞINA HAKSIZCA İMKAN SAĞLADIĞI KAZANÇLAR HELAL MİDİR? 

Helal Akreditasyon Kurumunun kısaltılmışı HAK’tır. Soruyorum: Bu kurum millete hak mıdır? "Bu, milletimize müstahak." mı diyorsunuz? Gıdanın helal olması kazancın helal olmasıyla ilintilidir. Soruyoruz: Yandaşlarınıza haksızca imkân sağladığınız kazançlar helal midir? 
On beş yılda 42 kez İhale Kanunu'nu değiştirdiniz, yetmedi, ihaleleri pazarlık usulüne çevirdiniz. Tüm ihaleleri haksızca yandaşlarınıza verdiniz, belki farkında değilsiniz ama kul hakkı yenmesine müsaade ettiniz

AKP, ÖNCE AYAKKABI KUTULARI VE HARAM SAATİN HESABINI SORSUN

Size geçtiğimiz hafta buradan isimlerini de vererek bazı kişilerden bahsetmiştim; vergileri sıfırlattığınız, kamu hakkını gasbettiğiniz kişiler. 

Milletimiz helali, haramı iyi bilir, siz de bilseydiniz para kasaları ve ayakkabı kutularını aklamaz, vergileri sıfırlatmaz, binlerce dolarlık saatin haram olduğunu bilerek hesap sorardınız. 
Yoksa, siz onlara da helal damgasını mı vurmayı düşünüyorsunuz? 
Şimdi, "helal" ve "haram" diyorsunuz, bunun adı "demagoji"dir. 

AKP’NİN 15 YILDIR DİNİ EKSENLE YAPTIĞI HER HAREKET FELAKATLE SONUÇLANDI

Helal damgası alan firmanın ürünü helal de almayan firmanın ürünü haram mı olacak? Siyasi anlamda kutuplaştırdığınız milletimizi yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz ürünlerde de mi kutuplaştıracaksınız?
On beş yıldır dinî eksenle yaptığınız her hareket felaketle sonuçlandı. On beş yılda, sözde dinî bütünlüğünüz ve cemaat severliğiniz 15 Temmuzu yaşattı ama yine de ders almıyorsunuz. 
Kursağına kadar harama gömülmüş nefisler, yolsuzluğa batmış eller ve kul hakkıyla kirlenmiş gönüllerin her lokması haramdır.
 
İŞ ETE BUDA GELİNCE ALİMALLAH ALLAME KESİLİRSİNİZ

"Kul hakkı, yetim hakkı yemeyin, yedirmeyin." dinimiz bunu emreder.

Tüm bunlar bitti, bu işlere girdiniz. Yaptığınız iş israftır, israf da haramdır.

Helal ve haram gerçeğinde yüce Allah emrediyor "Kul hakkıyla bana gelmeyin." diye. 
Peki, yolsuzlukla mücadele var mı? Yok. Rüşvetle mücadele var mı? Yok. İş ete buda gelince alimallah allame kesilirsiniz. 

Biz asırlardır haramı ve helali bildik, dedelerimiz, atalarımız da bildi. Haram olan yetim hakkına el sürenler gibi bu israf kurumlarına dökmeyin garibanın hakkını.

BU KURUM ÜLKELER ARASI SORUN OLACAK VE ÜLKEMİZE KAZANÇ DEĞİL İSRAF OLACAK

Siz, "Tüketiciyi koruyacağım, ihracatı artıracağım." adı altında üreticiyi bir kez daha döven olacaksınız. Üstelik bu kanun tasarısı geri çekilmezse işin sonunda zaten ilişkilerimizin sorunlu olduğu İslam ülkeleriyle bir başka soruna daha neden olacaksınız.
 
Bir ürüne helal damgası vurmakla ihracat artmaz. Hatalı dış politikalarınız bir kurum kurarak aşılamaz. Siz helal damga ile hayal ihracat peşindesiniz. 

Ekonomi diyorsunuz, ekonomiyi canlandırmanın ve ihracatı artırmanın yolu mevcut olan kurumlara, israfa yönelik bir kurum daha eklemek olamaz. 

Yeni kurumlara yeni bütçeler harcayarak dünya ülkeleriyle ekonomik rekabet edilemez. Politikanız, mevcut kurumların çalışma modellerinin iyileştirilmesi olmalıdır. 
Politikanız, ülkelere "ey" diye başlayıp tehditler savurmak değil ikili ilişkilerimizin güçlendirilmesi olmalıdır.

Konuşmasına Genel Kuruldaki milletvekillerini Yasa Tasarısına hayır demeye davet ederek devam eden CHP’li ÖZ, “bu yasa tasarısı ülkemize ekonomik kazanç değil kayıp getirecekti. İslam ülkeleriyle ihracat değil, politik savaş olacaktır diyorum.” Dedi.