"Milletimizin 31 Mart’ta bize bir kez daha fırsat tanıyacağına inanıyorum"

"Milletimizin 31 Mart’ta bize bir kez daha fırsat tanıyacağına inanıyorum"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan AKP Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor.

 Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti'den istifa edip AK Parti'ye geçen Tamer Akkal'a rozet taktı. Erdoğan rozet töreninin ardından AK Parti Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
"AK Parti seçimden seçime millete giden değil, her gün milletle birlikte olan bir partidir. Bizim için esas olan milletimizin gönlünü kazanmaktır. 16 yılda yaptığımız çalışmalarla ülkemize sınıf atlattık.

Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara meydanın boş olmadığını gösterdik. Mahalli seçimleri atlattıktan sonra önümüzde 4.5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi olacak. Bu yılın sonunda satın alma paritesine göre ülkemizi 13. Sıradan 12. Sıraya yükseltmiş olacağız. Milletimizin bu fırsatı 31 Mart’ta bize bir kez daha tanıyacağına inanıyorum. 31 Mart seçimleriyle ilgili hazırlıklarımızı tamamladık, sahaya indik.

Seçim kampanyamızı resmen başlatmış olduk. Ana fikri milletimizin gönlüne girmek oluşturuyor. AK Parti’nin geleceği ile ülkemizin geleceğini asla farklı görmediğimizi anlatacağız. Türkiye büyürse gelişirse, zenginleşirse bizim de daha büyük hayaller kurmaya cesaret bulacağımızı tüm kalplere nakşedeceğiz.

Ayrıca AK Parti’nin 16 yıllık birikimine sahip çıkacağız. Belediyecilik sözkonusu olduğunda bu takvimi 1994’ten başlatacağız. Tevazu ile samimiyetle milletimizin hizmetine talip olduğumuzu ortaya koyacağız. Kibrin, büyüklenmenin, efelenmenin, hizipçiliğin, arsızlığın, yolsuzluğun, israfın, adaletsizliğin yeri olmadığını kendi yaşantımızla milletimize göstereceğiz. İnsana ve tüm canlılara, çevreye, tarihe, sanata, vicdana uygun şehircilik anlayışıyla belediyeleri nasıl yöneteceğimizi paylaşacağız. 

SEÇİM MANİFESTOSU
 Şehir planları uzun vadeli hazırlanacak. Birilerinin siparişi üzerine değil adaletli şekilde hazırlanacak. Altyapı ve ulaşım sorunları tüm şehirlerimizde kökten çözülecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine göre gönüllülük esasına göre yapılacak. Şu anda büyükşehirlerimizi devasa ihtiyaçlarının olduğunu açık, net gördük. İzmir’de Karabağlar için çok güzel bir yer diyebilir miyiz. Orada bir kentsel dönüşüme ihtiyaç yok mu? Bugüne kadar gelenler buna çanak tuttular.

Yatay şehirleşme ile örnek yerleşim alanları kurulacak. 50 kat binalarda yaşayanların birbirinden haberi var mı? Komşuluk hukuku var mı? İnanın yan dairedeki ölüyor haberleri yok. Peki bizim tarihimiz böyle mi?

Belediyelerin kaynakları doğru ve açık şekilde kullanılacak. Değer üreten şehirler geliştirilecek. 94 ruhunu anlatacağız. 94te bu ülkede biz nasıl bir devrim gerçekleştirdik. Bunu anlatacağız

Biz eserlerimizle konuşacağız. Hayal değil gerçekleri anlatacağız. Yaptıkları bir şey yok ki anlatsınlar. İlk defa oy kullanacak genç kardeşlerimizin nerelerde neler yapıldı haberleri yok. Bilsinler ona göre ben böyle bir belediyecilik arıyorum desinler.