Milli Eğitim Bakanı sınıfta kaldı

Milli Eğitim Bakanı sınıfta kaldı

CHP’li vekiller eğitim ve öğretim yılının sonu olması dolayısıyla MEB Bakanı İsmet Yılmaz’a karne verdiler. 2016-2017 yılı eğitim öğretim döneminin özetini yapan Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, “ B sene de sınıfta kaldılar” dedi.  

Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın,  İstanbul Milletvekilleri Selina Doğan ve Sibel Özdemir ve Sivas milletvekili Ali Akyıldız’ın katıldığı basın toplantısında konuşan Usluer, MEB’e ve İsmet Yılmaz’a verdikleri notları açıkladı. Geçtiğimiz bir yıllık dönemi özetleyen Usluer, “ Biz milli eğitim komisyonu olarak bu sene sadece milli eğitim ile ilgili 6 kere basın toplantısı yaptık. 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından 21 Temmuz’da ilan edilen OHAL ile en büyük darbenin eğitime yapıldığını görmek hiç de zor değil. Bakın 24 bin 490 öğretmen açığa alındı. Bu sayının 16 bin 759’u iade edildi. 33 bin 128 öğretmen ihraç edildi. 1061 okul, 15 Üniversite kapatıldı. Bu eğitime darbe değil de nedir?”

Eğitimde nitelik sorunlarını da dile getiren Usluer, “ Evlatlarımıza iyi tatiller dilemek istiyorum fakat biliyorum ki bu tatil de her yıl olduğu gibi onlar için stres dolu bir tatil olacak çünkü TEOG sınav sonucuna göre yüz binlerce aile çocuğunu hangi okula yerleştireceğinin telaşında olacak. Çocuğu yerleşemeyenler devletin zorunlu olarak onları yerleştireceği imam hatip liselerinden çocuklarının nasıl alacaklarının derdinde olacaklar. Çocuklarını yerleştirecek yurt bulamayan veliler evlatlarını cemaatlerin yurtlarından nasıl koruyabileceklerin derdinde olacaklar. Bütün bu karmaşa içinde geleceklerinden endişe eden çocuklarımız da aileleri de tatilde dinlenmekten mahrum olacak. “dedi.

Son olarak verdikleri karnedeki notları paylaşan Usluer, “Bakan Yılmaz da 15 yıllık sınıf arkadaşları gibi sınıfta kaldı, karnesinde, “Fatih projesinin tamamlaması, liyakat esasına göre yönetici ataması, çağdaş eğitim, TEOG sınavlarını tamamlama, bilimsel eğitim ve okul sütü dağıtımı” konularından sıfır aldı” dedi.

Usluer, Yılmaz’ın 100 tam puan olduğu başlıkları ise şöyle sıraladı“ Yandaş yönetici atama, öğretmenleri görevden alma, bakanlıktan bihaber olma, okulları imam hatip yapma ve dindar-kindar gençlik yetiştirme” oldu.