'MISIR' KAHVALTISI

'MISIR' KAHVALTISI

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Mısır'a heyet için bayram sonrasını işaret etmişti Başbakan Binali Yıldırım ile Dişli'nin kahvaltı buluşması “Mısır görüşmesi” olarak yorumlandı

  BAŞBAKANBinali Yıldırım, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin evine konuk oldu. Dişli'nin Sakarya'nın Geyve ilçesi'nde bulunan evindeki kahvaltılı buluşmaya Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile AKP Sakarya il Başkanı Fevzi Kılıç ve eşleri de katıldı. 
Bayram sonrasını işaret etmişti 
  Yaklaşık 2 saat süren kahvaltılı görüşme akıllara Türkiye-Mısır ilişkilerini getirdi. Zira, Şaban Dişli 4 gün Mısır ile ilgili açıklamalarda bulunarak, bayramdan sonra Mısır'a heyet gönderileceğini duyurmuş, "Mısır'la da inşallah yumuşama sağlanacak" demişti. işte Dişli'nin bu sözlerinin ardından gerçekleşen Yıldırım-Dişli görüşmesi Mısır sürecinin başladığına yönelik sinyalleri güçlendirdi. Kahvaltı kulislerde, Dişli'nin duyurusuyla başlayan Mısır ile ilişkileri düzeltme sürecinin, Yıldırım-Dişli görüşmesiyle bir adım daha ileriye taşınması olarak yorumlandı.