Muharrem Erkek'ten imza açıklaması: Yeterli sayı yok

Muharrem Erkek'ten imza açıklaması: Yeterli sayı yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek CHP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı

Erkek'in açıklaması şu şekilde:

Arkadaşlarımız teslim etti. Yazıişlerinden imzalar tek tek incelenecek. Tüzüğümüzün öngördüğü yeterli sayı olmadığı görülüyor. Delegelerimizin noter onaylı imzaların sunulması gerekir. Fotokopilerin başka notere onaylatıldığı tespit edildi.

İnceleme yetkili arkadaşlarımız ile talep edenlerin de yetkilileri tarafından kontrol ediliyor. 15 günlük yasal süreç içerisinde imzalarını geri çekenler de var. Olağanüstü kurultay  yeterli imza varsa yapılır.

SEYİT TORUN DA ŞU AÇIKLAMAYI YAPMIŞTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, imzaların değerlendirileceğini, belgelerin mükerrer olup olmadığına bakılacağını, yeterli sayıda imzanın olması halinde ise gereğinin yapılacağını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise kendilerine teslim edilen imzaları değerlendireceklerini belirtti. İmzaların toplanıp toplanmadığının henüz belli olmadığını savunan Tosun, "Bakılacak. 630 imza onların iddiası. Bu sayıya ulaşıldıysa tüzük belli. Tüzüğün gereği yapılacak. Ama belgelerin doğruluğu, mükerrer olup olmadığı, fotokopi olup olmadığı, bunların hepsi değerlendirilecek" dedi. İmzaların tek tek değerlendirileceğini vurgulayan Seyit Tosun, "İmzalara bakıldıktan sonra eğer tüzüğümüze göre yeterli sayıya ulaşmışlarsa tarih açık ve net. Ama ulaşmamışlarsa sonuç belli" diye konuştu.