'Adaylık' açıklaması

'Adaylık' açıklaması

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sonrası açıklama yaptı.

İnce'nin açıklamaları şu şekilde:

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

İnce, CHP Genel Başkanının cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini söyleyerek, Kılıçdaroğlu'na bu görüşünü ilettiğini söyledi. İnce, partinin yetkili organlarının kararına saygı göstereceğini söyleyerek partiyi zora sokacak bir harekette bulunmayacağını açıkladı.

İnce şöyle konuştu: "İnsanlarımızın yüreğine su serpmeye ihtiyacımız var. Referandumda yarattığımız dayanışma ruhuna ihtiyacımız var. Bunu birlikte başaracağız. Bu korku yağma düzeninden hep birlikte kurtulacağız. 16 yıldır TBMM'de milletvekili olarak görev yapan arkadaşınız olarak genel başkanımıza önümüzdeki süreçle ilgili görüşlerimizi ilettik. Dertleştik ve gidiyorum. CHP Genel Başkanının doğal cumhurbaşkanı olması gerektiğini iletmiştim yine ilettim.

Muharrem İnce'nin açıklamalarından satırbaşları:

Seçim bir erken seçim değildir bir panik seçimi kapkaç seçimidir. Oysa Türkiye’nin huzura ihtiyacı var. Türkiye’nin büyük uzlaşıya ihtiyacı var.

Seçim bir çare olacaktır buna. Her gün bağıran, herkesle kavga eden, korku düzeni kuran, demokrasiyi yerlerde süründüren, bu zihniyetten hep birlikte kurtulacağız.

Referandumda yarattığımızı büyük uzlaşıya ihtiyacımız var. AKP'li Belediye başkanlarını metal yorgunu diyerek görevden alıyor ama asıl metal yorgunluğu sayın cumhurbaşkanında var.

Sayın genel başkanımızla önümüzdeki süreçle ilgili görüşlerimizi paylaştık. Dertleştik ve gidiyorum.

Ben daha önce de söylediğim gibi CHP genel başkanının doğal cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini iletmiştim. Yine ilettim. O kendi takdiridir.

Salı günü PM toplantısı var. Orada görüşülecektir.

Sayın genel başkan bazı düşündüğü adaylarla ilgili bir anket çalışması yaptırdığını onu paylaşacağını söyledi.

Ben partimin yetkili kurullarının kararlarına saygı gösteririm. Partimi zora sokacak hiçbir şey yapmam.

KILIÇDAROĞLU’NUN ANKETİNDE SİZİN İSMİNİZ DE VAR MI?

Biliyorum kimler olduğunu ama bunları paylaşamam. Çok arkadaşımız vardır.