Muharrem İnce'den, Numan Kurtulmuş'un 'zulüm 1923'te başladı sözlerine sert tepki

Muharrem İnce'den, Numan Kurtulmuş'un 'zulüm 1923'te başladı sözlerine sert tepki

Numan Kurtulmuş'un “zulüm 1923’te başladı” diyerek Cumhuriyet tarihini zulüm tarihi olarak tarif etmesine CHP'li Muharrem İnce'den tepki geldi.

CHP Yalova Millertvekili Muharrem İnce, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un sözlerine tepki gösterdi.

İşte Muharrem İnce'nin o açıklaması:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “zulüm 1923’te başladı” diyerek, sadece Cumhuriyet’e, devrimlere olan kin ve düşmanlığını ortaya koymuş değildir. Bu kadar rahat yalan söylemekle, kin ve nefret kusmakla, İslam’a, İslam’ın ahlak anlayışına da savaş açanlardan biri olduğunu göstermiştir.

Kendisi 19 Nisan 2011 tarihinde “2023’te bu zadegân iktidar olursa BOP sayesinde bölge ülkelerinin sayısının 2 katına çıktığını göreceğiz, icra gelmeyen ev kalmayacağını göreceğiz, zenginlerin yaşadığı sitelerin etrafından dilenen yoksullara polisin biber gazıyla müdahale ettiğini göreceğiz, AVM’lerin önünde bakkalların, kasapların, manavların dilencilik yaptığını göreceğiz. 2023’te Başbakanın çocukluk arkadaşı, askerlik arkadaşı, belediyeden arkadaşı ve şoförlerinden başka kimsenin milletvekili olamadığını göreceğiz. Yağmur sularının parayla satıldığını göreceğiz.” diyen biri olarak, daha sonra “zadegânın” koltuğunun altına yapışma marifetini göstererek, kişilik ve karakterinin nasıl bir ahlakla biçimlendiğini göstermiş biridir.

Hadi diyelim ki Zadegânın okuma-yazmayla, okuduğunu anlama ile sorunu var. Bu zatın bir akademisyen olduğu, okuyup yazabildiği dikkate alındığında Zadegân için hoş görülebilecek birçok şey, dünün Numan’ı, bugünün Karun ve Firavunu olmaya çalışan bu zat için hoş görülecek, geçiştirilecek bir durum değildir.

Numanların, Karun ve Firavunlara nasıl dönüştüklerini, “yalancıların ta kendisi” haline nasıl geldiklerini anlamak ve görmek durumundayız.