'Mültecileri istismar etmek çağdışıdır'

'Mültecileri istismar etmek çağdışıdır'

CHP Göç ve Göçmen Sorunlarını İnceleme Komisyonu, 160 sayfalık kapsamlı bir rapor hazırladı.

“Sınırlar Arasında/İnsanlık Dramından İnsanlık Sınavına” başlıklı rapora kapsamlı bir önsöz yazan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, özetle şunları kaydetti:

“Rapor, dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkemizdeki mültecilerin sorunlarına insan hakları ve evrensel değerler temelinde çağdaş çözümler üretmek amacıyla kaleme alınmıştır.

CHP’nin Türkiye’nin bütün sorunlarına ilerici ve somut çözümler üretme çabasının önemli bir parçası olan bu çalışmada yer alan politika önerilerimizin, uygulamaya geçirildiği oranda, daha iyi bir yaşam arayışıyla ülkemizden Avrupa ülkelerine geçen veya ülkemizde yeni bir hayata başlayan mültecilerin içindeki bulundukları koşulları olumlu yönde dönüştüreceğine yürekten inanıyorum. Bu çalışma, ülkemizde mültecileri istismar ederek iktidar alanlarını genişletmeye çalışanlara CHP’nin verdiği bir yanıttır. Biz, bölgemizdeki insanları evlerinden eden öngörüsüz dış politikaya, mültecileri insan haklarına aykırı yaşam koşullarına mahkum eden çağdışı anlayısosyal demokrat bir yaklaşımla yanıt veriyoruz.”