Nagehan Alçı'dan bomba DSP iddiası

Nagehan Alçı'dan bomba DSP iddiası

DSP'nin Şişli'de Sarıgül atağı yapmasının ardından CHP'den DSP'ye geçişler olabileceği yönündeki tartışmalara Nagehan Alçı da katıldı.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "Küskünlerin adresi DSP olur mu?" sorusuna "Şu aşamada hayır" diyerek gerekçesini açıkladı.

İşte Nagehan Alçı'nın bugünkü yazısından o bölüm:

Şu aşamada hayır. DSP markası güçlü ama kendisi bitik bir parti. Tabela olarak var ama cisim olarak yok. Son günlerde Mustafa Sarıgül ve Celal Doğan gibi ataklarla hareketlenmiş görünse de gerçek bir alternatif olması şu aşamada imkansız.

CHP’nin içinden mevcut gidişattan memnun olmayan ve ismi DSP için geçen önemli isimlerle konuştum. Söyledikleri şu: DSP bir proje ile gelirse, topluca ve bir konsept ve hedef ile bizi davet ederse belki gidilebilir ama şu aşamada birkaç ismin bölük pörçük parti değiştirmesinin hiçbir anlamı yok.

Yani DSP küskünler ve özellikle görmek istediklerinden bir liste yapıp, yeni bir siyasi dil ve vaatle ortaya çıkarsa CHP’den anlamlı bir sayı DSP’ye geçebilir ama ben DSP’de ne böyle bir cesaret ne bunu yapabilecek bir liderlik ne de bir ajanda görüyorum. En azından 31 Mart’a kadar manzara bu.