Nagehan Alçı'dan Hulusi Akar'a: Saldırıyı kınayın

Nagehan Alçı'dan Hulusi Akar'a: Saldırıyı kınayın

Habertürk Gazetesi yazarı Nagehan Alçı, saldırıya uğrayan Akit TV Haber Müdürü Murat Alan hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a çağrıda bulundu.

Habertürk Gazetesi yazarı Nagehan Alçı, generallere yönelik 'eşek gibi saf tutacaklar' sözleri sonrası saldırıya uğrayan Akit TV Haber Müdürü Murat Alan hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'e saldırıyı kınayan bir açıklama yapması çağrısında bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı Akit TV Haber Müdürü Murat Alan hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de Murat Alan ile Akit TV hakkında 100 bin TL'lik tazminat davası açmıştı.

Nagehan Alçı'nın Hulusi Akar ve Yaşar Güler'e çağrıda bulunduğu köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bugün gözler tamamen Yıldırım-İmamoğlu yayınında olacak ama bu arada bence Türkiye açısından çok tehlikeli bir gidişata işaret eden bir gelişmeye de değinmek istiyorum.

Akit TV Haber Müdürü Murat Alan beyzbol sopalarıyla bir çete tarafından feci şekilde dövülerek hastanelik edildi. Üstelik 6 yaşındaki çocuğunun yanında oldu bu hadise.

Yavuz Selim Demirağ ve Sabahattin Önkibar’a da yapılan sopalı saldırılardan sonra bu, gazetecilere yönelik üçüncü eylem. Kötü bir gidişat içindeyiz.

Tipik bir Eski Türkiye geleneği olan gazeteci dövdürtme pratiğinin yeniden hortlatılmak istendiğini görüyorum.

Bu ülkede devlet içine yerleşmiş çeteler ya da “iyi saatte olsunlar” tarafından sırtı sıvazlanan kimi mafya grupları, beğenmediği gazetecileri hastanelik edene kadar dövme hakkına mı sahip? Bizler fark etmeden böyle bir özel kanun mu çıktı yoksa? Yeniden 90’lara mı dönüyoruz?

Özellikle Demirağ ve Alan’a saldırı çok vahşi şekilde gerçekleşmiş. İki vaka incelenince şunu görüyoruz: Kalıcı sakatlık hatta rastgele ölüm bile olabilirdi.

BU ÇETELEŞMENİN SIRTINI KİM SIVAZLIYOR?

Karşımızda net bir “sırtı sıvazlanan çeteleşme” fotoğrafı var. Hem yeri geldiğinde Önkibar ve Demirağ gibi hükümet muhalifi hem de Alan gibi hükümet taraftarı gazeteciler benzer karanlık yapılar tarafından dövdürtülebiliyor.

Ne Demirağ ne Önkibar ne de Murat Alan’a yapılan şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu saldırıların soruşturması çok dikkatle yapılmalı.

Sayın Hulusi Akar ve Sayın Yaşar Güler’e bu köşeden seslenmek istiyorum.

Akit Haber Müdürü’nün son derece yakışıksız ve çirkin üslubu konusunda tamamen haklısınız. Nitekim mahkemeye de verildi bu kişi. Hukuk süreci işleyecek. Devlet de bu konuda haklı olarak hep bir ağızdan tepki gösterdi.

Fakat bu sözleri yüzünden bu gazetecinin öldüresiye dövülüp beyin travması geçirerek hastanelik edilmesinden en başta Mili Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın rahatsız olması gerektiğine inanıyorum.

Dolayısıyla Sayın Hulusi Akar’dan ya da Sayın Yaşar Güler’den ricam MSB ya da Genelkurmay adına da bu saldırıyı kınayan bir açıklama yapmaları. Aksi durumda çok yanlış bir fotoğraf ortaya çıkacak ve bu durumdan Türk Silahlı Kuvvetleri zarar görecek."