Nebil İlseven CHP'den istifa etti!

Nebil İlseven CHP'den istifa etti!

Bir dönem CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini 53 gün yapabilen ve sonrasında istifa eden Nebil İlseven bu sefer CHP'den istifa etti.

Nebil İlseven istifa dilekçesinde “CHP, Cumhuriyetin kurucu iradesini temsil eden, yüksek bir tarihsel kimlik ve misyonun temsilcisi olan bir siyasi kurumdur. CHP aynı zamanda, ülkemizin Türkiye'nin çağdaş uygarlık düzeyinde gelişmesi mücadelesinde, adalet, refah ve özgürlükler alanlarında geniş halk kesimlerinin önemli beklenti ve umutlarını temsil eden ciddi bir siyasi kurumdur. Bu bağlamda CHP, uzun yıllardır üstü örtülen ve unutturulmaya çalışılan Aydınlanma Ütopyasının bu çetin coğrafyadaki en güçlü takipçisi, bu aydınlık yolculuğu da yüzünün akı ile yürütecek kadrolara, kaynaklara ve kararlılığa sahip önemli bir sosyal ve siyasi oluşumdur” dedi ve “Ancak bugün geldiği noktada faaliyet gösteren tüzel kişilik olarak parti, yukarıda anlatılan kimlik ve siyaset çevresinden geri dönüşsüz olarak uzaklaşmıştır” diye ekledi.

“SEÇMEN KARŞISINDA ETKİN BİR SİYASAL SEÇENEĞİ KONUMUNDAN HIZLA UZAKLAŞMIŞ”

İlseven dilekçesinde, “Partide, hele de bu dönemde nitelik ve nicelik olarak her zamankinden çok daha üst düzeyde duyulan olağan iletişim ve etkileşim kanalları yapısal olarak çalışmaz, çalıştırılmaz duruma gelmiştir. Parti, mevcut yönetim modeli ve yönetici kadroları ile siyasetin bütünselliği, hassasiyeti ve inceliği içinde seçmen karşısında etkin bir siyasal seçeneği konumundan hızla uzaklaşmış; sahiciliğini yitirmiş, farklı ve konjonktürel bir siyasal oyuncu konumunda evrilmiş, savrulmuştur” ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE İSTİFA ETMİŞTİ

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından 10 Ocak 2011'de İstanbul İl Başkanlığı’na atanan Nebil İlseven bu göre 53 gün sürdürmüş, bir şirketten gelen CEO'luk teklifi için istifa etmişti.

İlseven 2011'de istifa ettiğinde, "Ben dün öğeleden sonra itibarıyla genel merkezimize bir yazıyla ulaşarak, görevden affımı arz ettim kendilerine. Ben bireysel olarak, dün itibarıyla 53 gündür görev yapıyordum. Biliyorsunuz CHP’nin en uzun iktidar dönemi 57 gündür, geçen 20 yıl içinde. Dolayısıyla 53 gün az bir dönem değil.Burada yönetim yaklaşımlarımızdaki, anlayışlarımızdaki farklılık nedeniyle genel merkezimizin elini rahatlatmak, İstanbul’daki çalışmayı daha etkin ve daha etkili olarak yürütmek konusundaki düşünce ve planlarını daha rahat uygulamaya koymasını teminen benim geri çekilmemin uygun olacağını düşündüm ve bunu kendilerine bildirdim" demişti