Aday gösterilmeyen başkanlardan Kılıçdaroğlu'na protesto

Aday gösterilmeyen başkanlardan Kılıçdaroğlu'na protesto

Halkapınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısının ardından flaş bir karar alan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimleri için yeniden aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Yurt - İzmir

İzmir'de ki Toplantıya mevcut başkanlardan Narlıdere Belediye Başkanı ve Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu katılırken, aday gösterilmeyen mevcut başkanlardan sadece Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Bergama Belediye Başkanı  Mehmet Gönenç ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ katıldı.

31 Mart yerel seçimleri için aday gösterilmeyen mevcut başkanlar tanıtım töreninde salonda olmalarına karşın çoğunun Kılıçdaroğlu’nu protesto ettikleri için toplantıya katılmadıkları ileri sürüldü.

Toplantıda aday gösterilmeyen belediye başkanlarıyla ilgili gönüllerini almak için konuşma yapmayan Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmeyen belediye başkanlarının katılmamasına canının sıkıldığı ve yakın çevresine bunu ifade ettiği öğrenildi.

Öte yandan CHP liderinin toplantıda İstanbul ve Ankara’yı kazanacaklarını belirtirken, İzmir’de partinin durumunun iyi olduğu ve daha iyiye gideceğini söylediği öğrenildi. 

Yeniden atanan belediye başkanları da Kılıçdaroğlu’ndan meclis üyeleriyle ilgili yetkinin tamamen il başkanı ve ilçe başkanlarına verilmesini istedikleri aktarıldı.

Başkanların bu isteğinin arkasında ise genel merkez tarafından yapılabilecek müdahaleninin olumsuz yankı uyandıracağı ve bu nedenle bu kararın düzeltilmesi gerektiğini ifade ettikleri öğrenildi.

Bu istek üzerine Kılıçdaroğlu’nun “MYK’daki arkadaşlarla görüşelim. Duruma bakalım” dediği öğrenildi.