O belediye başkanı CHP'den ihraç ediliyor

O belediye başkanı CHP'den ihraç ediliyor

CHP’den flaş bir ihraç haberi geldi…

İstanbul’da, CHP’nin elindeki en büyük belediyelerden Kartal Belediyesi’nin Başkanı Altınok Öz, partisinden ihraç ediliyor. CHP MYK’sından edinilen bilgiye göre bu ihracın nedeni, Başkan Öz’ün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve bir MYK üyesi hakkında sarf ettiği sözler…

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, 1 Ekim’de medyaya düşen bir görüntüde, CHP yönetimine isyan ediyordu. Öz bu görüntülerde “Bizim genel başkanımızın bir özelliği vardır. Önüne bir kasa domates koy, içinde bir tane çürük varsa onu bulup çıkarıp genel başkan yardımcısı yapıyor” diyerek hem Kılıçdaroğlu’na, hem de o MYK üyesine verip veriştiriyordu. Ayrıca, CHP’nin en başarılı belediyesi olduklarını ama Kılıçdaroğlu’nun “teşekkür etmeyi bilmediğini” de söyleyen Altınok Öz, bir daha aday olmayacağını da sözlerine ekliyordu.

MYK'DA İHRAÇ TALEBİ
Altınok Öz de, 24 Haziran seçimleri sonrasında CHP’de Muharrem İnce’nin öncülüğünde başlayan ‘yönetim değişikliği’ talebini dile getirenlerden biriydi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hakarete varan söylemlerde bulunan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün bir MYK üyesi hakkında da önemli ithamlarda bulunduğu öğrenildi. Toplumsal’ın edindiği bilgilere göre, Öz'ün bu davranışları hakaret niteliğinde değerlendirilerek son MYK toplantısında ihracı istendi.