O kadar da basit değilmiş... Erdoğan ve Yıldırım'ın İstanbul iddiası yalanlandı

O kadar da basit değilmiş... Erdoğan ve Yıldırım'ın İstanbul iddiası yalanlandı

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenme kararının gerekçesini açıklarken kararda Erdoğan'ın 'oy çalınması' iddiasıyla ifade yer almadı. 

Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenme kararının gerekçesini açıkladı. Kararda AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP'nin İstanbul seçimini kaybeden adayı Binali Yıldırım'ın kullandığı 'oy çalınması' ifadesini yer almadı.

YSK, İstanbul seçimlerinin iptali için iki gerekçe öne sürdü. Bunlardan birincisi 754 sandıkta yasaya rağmen sandık başkanlarının görevlendirilmesi ve 108 sandıkta sayım döküm cetvelinde imza bulunmaması gösterildi.

Karar metninin hiçbir yerinde 'oy çalınması'yla ilgili bir ifade bulunmuyor. Ancak sonuç bölümünde sandık başkanları ile ilgi suç duyurusunda bulunulacağı belirtiliyor.

İşte YSK Başkanı Sadi Güven'in İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karşı çıktığı muhalefet şerhi: Seçimlerin iptali için tek başına bir itiraz sebebi olarak ileri sürülemez

YILDIRIM, 'ÇALDILAR' DEMİŞTİ
AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçimlerin yenilenme nedeninin 'oy hırsızlığı' olduğunu söylemişti.

Yıldırım, Esenler'de katıldığı iftar programından çıkarken, bir vatandaşın "Bu seçim neden iptal oldu?" sorusuna "Çok basit, çünkü çaldılar" şeklinde yanıt vermişti. Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında ise, "Oy hırsızlığını tespit ettik, sağlam çalmışlar. " demişti.

'Çaldılar' söylemini Erdoğan da kullandı. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenme nedenini "Oyları çaldılar, bu kadar basit" ifadeleriyle anlatmıştı.