Okan Karlıdağ Bornova için yola çıktı

Okan Karlıdağ Bornova için yola çıktı

Karlıdağ: "Bornova’yı derde derman belediyecilik anlayışıyla yönetmeye hazırım!"

CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Şehir Plancı Okan Karlıdağ, Bornova için resmen yola çıktı. Karlıdağ, “Yeniden bu ülkenin bu şehrin sokaklarında Cumhuriyet ve bağımsızlık ruhunun ayağa kalkması için adayım. Halkçı, derde derman belediyecilik anlayışıyla yönetmeye hazırım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yerel seçim hareketliliği tam gaz devam ediyor. Partinin İzmir cephesinde ilçeler için aday adaylığı yoğunluğu yaşanırken 2019 için yola çıkan isimlerden biri de siyaset camiasının sevilen ismi CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ oldu. Karlıdağ, eşi Filiz Karlıdağ ile CHP Bornova İlçe binasında gelerek CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adaylığı dosyasını ilçe başkanlığına teslim etti.

CHP İzmir’in 27 Yıllık Örgüt Emekçisi
Miting havasında geçen ve partili yol arkadaşlarının yoğun katılım gösterdiği aday adaylığı açıklamasında Karlıdağ, konuşmasına özgeçmişini anlatarak başladı. Karlıdağ şunları söyledi: “

Yaklaşık 27 yıl önce gençlik kolları başkanlığı yaptım ilçemde belediye başkan aday adaylığı başvurusu için buradayım. Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı bir ailenin çocuğu olarak 1968 yılında Kemalpaşa Bağyurdu’nda doğdum. Ortaokul ve liseyi Karabağlar Cumhuriyet Lisesi’nde devlet parasız yatılı okudum. ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden 1992 yılında mezun oldum. 2007 yılında Kamulaştırma Bilirkişisi eğitim sertifikasını aldım. 2014 yılında da Yerel Yönetimler bölümünü ikinci üniversite olarak bitirdim. 1993 yılında kendi inşaat şirketimi kurdum. İzmir Şehir Plancıları Odası, ODTÜ Mezunları Derneği ve ADD üyesiyim. Ayrıca amatör spor kulübü yöneticiliği ve Kemalpaşa Çevre Beldeleri Dayanışma ve Geliştirme Derneği yöneticiliği görevlerinde de bulundum. 1992-93-94 yıllarında CHP Bornova İlçe Gençlik Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundum. 1996 yılında CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığına görevine seçilerek geldim. Ardından 2009-2010 yıllarında CHP Bornova ilçe yöneticiliği ve sekreterliği görevlerini üstlendim. 2015 yılında CHP İzmir İl Saymanlığı ve 2. Bölgeden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendim...”

Sorunları Biliyorum Çözüm Projelerim Hazır
Örgüt emektarı olarak bu onurlu göreve hazır olduğuna vurgu yaparak konuşmasına devam eden Karlıdağ, “Bornova’nın mekansal yapısını, potansiyellerini, kentsel fiziki problemlerini, planlama ve imar problemlerini biliyorum. Bunlara çözüm üretebilecek hazırlıktayım. Netim, samimiyim ve kararlıyım. Örnek olarak kentsel dönüşüm hem planlama hem uygulamasında ciddi sorunlar yaşandığını görüyoruz. Kentsel dönüşüm önümüzdeki 60 yılın en önemli konusu olacaktır. Ne yazık ki ülkemizde kentsel dönüşüm rantsal yağmalama haline geldi. Bir an önce doğru, uygulanabilir reel bir model oluşturulmalıdır. Biz bu konuda Sosyal Demokrat, halkçı bir anlayışın örnek modellerini oluşturacağımıza inanıyoruz. Halkın ihtiyaçlarını kentin gelişmesinden doğan hakkını kamuya ve halka dönük olarak değerlendirecek, yaşanılabilir kentlerin üretilmesi gerekiyor. Bunu bir yaşamsal konu olarak görüyorum. Kent yaşayan tarihsel, sosyolojik ve kültürel bir organizmadır. Kentin sosyal ve kültürel yapısını iyi tanıyorum. CHP olarak hep söylüyoruz; Türkiye Cumhuriyet’i satıp satıp yiyerek, ezip, yönetip, suçlayıp, huzuru, güveni ve üretim kültürünü yok ederek yönetilemez” dedi.

Derde Derman Belediyecilik
Karlıdağ konuşmasını, “Bir kentin nasıl yönetileceğini, yönlendirileceğini Sayın genel başkanımızın da ifade ettiği halkçı ve dertlere derman olan bir belediyecilik anlayışının nasıl yaşama geçirebileceğini göstermek istiyorum. Yapacağımız her şeyi bir devlet sorumluluğu ve bağlılığı içinde tarif edeceğiz. Ülkede kaybolan aydınlık değerleri, Cumhuriyet değerlerini, bu kentin sokaklarında yeniden üretmek ve yeniden o heyecanı ayağa kaldırmak bir belediyenin başlıca görevlerindendir. Yeniden bu ülkenin bu şehrin sokaklarında Cumhuriyet ve bağımsızlık ruhunun ayağa kalkması için adayım, halka, üretime sahip çıkmak için adayım. Halkçı ve derde derman olacak bir belediyecilik anlayışını inançla samimiyetle göstermek istiyorum. Bu heyecanı kente taşımak istiyorum. Bu enerjiyi kendimde ve çalışma arkadaşlarımda görüyorum. Bu görev nasip olur da bize verilirse eğer yapacağımız çalışmaların kurumsal bütünlüğü içinde olması gerektiğini ifade ederek görevime başlamak istediğimi söyleyeceğim. Halkçı, derde derman belediyecilik anlayışıyla yönetmeye hazırım. Engellilerimize, yaşlılarımıza, çocuklarımıza, esnafımıza, üreticimize, çiftçimize, yatırımcımıza derman olacak hazırlıkla çıktığımız bu yol hayırlı uğurlu olsun” diyerek tamamladı.