Özgür Özel'den YSK'ya: Çıkamazlar bu işin içinden

Özgür Özel'den YSK'ya: Çıkamazlar bu işin içinden

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, YSK’nın İstanbul seçimlerinin iptali ile ilgili gerekçeli kararı henüz açıklamamasına tepki göstererek “Aynı kedinin yumağa dolandığı gibi dolandı bu pislik ellerine! Çıkamazlar bu işin içinden” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel YSK’nın İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlığı seçimini iptal etmesi ve gerekçeli kararı henüz açıklamamasına tepki gösterdi. Fox TV’ye konuşan Özel,  “Aynı sandık kurulu oyları sayıyor. Bu sandık kurulları 1 tane oyu çalmış Ekrem İmamoğlu’na vermiş, diğerlerini çalmış, sana mı vermiş? Aynı kedinin yumağa dolandığı gibi dolandı bu pislik ellerine! Çıkamazlar bu işin içinden” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN: İPTAL GEREKÇESİNİ SEÇMENE ANLATMALIYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilleri ile yapılan iftar programında yaptığı açıklamada aynı zarfta bulunan 4 pusulanın neden sadece bir tanesinin geçersiz olduğunun seçmene anlatılması gerektiğini söylemişti.

RET OYU KULLANAN YSK ÜYELERİ: HUKUK LEKE ALIR

YSK’nın İstanbul’da seçimin iptali konusunda ret oyu kullanan YSK üyeleri ise 6 Mayıs’ta düzenlenen toplantıda “Aynı zarfta 4 oy! Şimdi biz YSK olarak hangi hukuki ve mantıki gerekçe ile üç seçim sonucunu geçerli kabul edip sadece birinin sonucunu iptal edeceğiz? Bunu halka anlatamayız Hukuk leke alır.” İfadelerini kullanmıştı.