Özhaseki yenilgiyi böyle kabullendi: Başımız gözümüz üstüne

Özhaseki yenilgiyi böyle kabullendi: Başımız gözümüz üstüne

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki, yerel seçim sonuçlarının ardından yaptığı değerlendirmede, "Sandıktan ne çıkıyorsa başımız gözümüz üstüne, itirazların temel sebebi ille de biz alalım kaygısı değil" dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre Ankara'da seçimi CHP'li rakibi Mansur Yavaş karşısında kaybeden AKP'li Mehmet Özhaseki, dün yapılan yerel seçimlere ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Rakibi Mansur Yavaş karşısındaki yenilgiyi kabul eden Özhaseki, "Sandıklarda çıkan sonuca hepimizin saygı duyması icap ediyor" yorumunda bulundu. 

Özhaseki'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sandıklarda çıkan sonuca hepimizin saygı duyması icap ediyor. Seçimleri bir tek projeler ve adaylar etkilemiyor. Birçok değişik faktörün bir araya gelmesiyle oluşuyor. Dün de böyle bir sonuç tecelli etti. Sandıktan ne çıkıyorsa başımız gözümüz üstüne.

Bu arada birtakım itirazlar yapılıyor. Bunun temel sebebi ille de biz alalım kaygısı değil, oraya atılmış bir oyun bile zayi edilmemesi duygusudur. Oradan da çıkacak sonuçların her ne olursa olsun bizler tarafından kabul göreceğinin bilinmesi lazım.

Ankara'da da belki binlerce sandıkta çok net bariz hatalar var, onların düzeltilmesi tek amacımız. İlle de sonuç değişsin diye bir gayretimiz yok, sadece milletin iradesi sandığa nasıl atılmışsa onun da oradan doğru bir şekilde çıkıp tecelli etmesini arzu ediyoruz. Doğrunun peşindeyiz. Sonucun doğru çıkmasını arzu ediyoruz. Ankara'da epeyce hata var. Bunlar sonucu ne kadar etkiler ilerleyen günlerde göreceğiz.

AK Parti kendi içinde öz eleştiri kültürünü çok geliştirmiştir. Bir kere açık ara birinci partiyiz. 16 yıldır seçimlere giriyoruz, girdiğimiz bu yerel seçimlerde de karşıda 4'lü ittifaklar olmasına rağmen birinci partiyiz.