Öztrak'tan saldırı açıklaması

Öztrak'tan saldırı açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili açıklama yapan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yaşanan olaylardan sorumlu tutukları Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı Soylu'nun istifa etmesi gerektiğini söyledi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak parti genel merkezinde basın toplantısı düzenlendi.

Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırının organize bir eylem olduğunu ifade eden Öztrak, “Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine, birliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denen bir takım paçavrada kimler CHP’yi ve CHP’lileri hedef gösterdiyse, bir takım operasyon kanallarında kimler Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa. CHP’lilerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat vediyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine Gazi Mustafa Kemal’in ‘İki büyük eserimden biri’ dediği CHP’ye kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa bu saldırının alt yapısını oluşturanlar onlardır” dedi.

'SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUZ'

“Türkiye’yi korku ortamına sürerek bulanık suda balık avlanmaya çalışanlara karşı son derece uyanığız” diyen Öztrak, “Buna fırsat vermeyeceğiz. Gün kızgın demiri soğutma günüyse herkes buna göre davranmalıdır. Ancak demiri bugün bile kızdırmaya çalışan siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve beraberliği feda edilemez” ifadelerini kullandı.

'BİR KİŞİ BİLE TUTUKLANMADI'

Saldırıyı gerçekleştirenlerin yargı önüne çıkarılmasını isteyen Öztrak, “Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdırlar. Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru var. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır. Kamuoyu rahatlatılmalıdır. Şu ana kadar daha bir kişinin bile tutuklanmadığını haber alıyoruz. Oysa bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı daha önce sarf etmiş olduğu sözler de dikkate alınarak derhal istifa etmelidir” şeklinde konuştu.

BAKAN AKAR’IN O SÖZLERİNE SERT TEPKİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yaptığı konuşmayı da eleştiren Öztrak, “Milli Savunma Bakanı’na da bir sorumuz vardır. Genel Başkanımız linç etmek isteyen ‘o evi yakın’ diyen hainlere de ‘mesajlarınızı verdiniz’ demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajını vermiştir? Bu nasıl bir cümledir. Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamında bulunanlar kullandıkları dile özen göstermeliler. Bizler ve aziz milletimiz oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz” dedi.