'Parlamentoda genç vekilleri görmeliyiz'

'Parlamentoda genç vekilleri görmeliyiz'

İYİ Parti Ankara 2. Bölge 11. Sıra Milletvekili Adayı 23 yaşındaki Barış Çalışkan adaylık sürecini ve projelerini YURT’a anlattı. Barış Çalışkan gençlerin sorunlarını gençlerin çözmesi gerektiğini ifade etti.

Ceren KAYA/ YURT

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Lise yıllarımda TED Ankara Koleji’nde Öğrenci Meclis Başkanı olarak görev yaptım. Mezun olunca TED Ankara Koleji Mezunlar Derneği’nde Yönetim Kurulu üyeliğine seçildim ve hâlâ bu görevime devam etmekteyim. Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Bilkentli ve TED’liler Kulübü Başkanlığı yaptım. Toplumsal duyarlılık projelerinde aktif olarak yer aldım. Bilkent Üniversitesi’nin Hentbol Takımı’nın kurulmasına öncülük ettim. ‘Marketçi’ isimli bir girişimimle StartUp İstanbul’da 25 bin başvuru arasında ilk 100’e girerek büyük bir başarı elde ettim. Bütün marketleri tek bir platform üzerinde toplayıp son kullanıcılar ile marketçileri buluşturan, market sektörünü dijitalleştiren projedir.

Ne zamandan bu yana İYİ Parti’de aktif olarak görev alıyorsunuz?

Kurulduğu günden bu yana partinin içindeyim. Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu üyesi olarak görevimi sürdürüyorum.

Sizce Türkiye’nin en önemli 3 sorunu nedir?

Şu anda en önemli sorun ekonomik sorundur. Çünkü her şeyin temelinde ekonomik problemler yatıyor. Eğitim sistemi de problemli, ama eğitim sistemini çözmek için de ilk önce ekonomiyi düzeltmemiz gerekiyor. Bu nedenden dolayı benim projelerim de tamamen ekonomik nedenlerle ilgilidir. Eğitim sistemi ve küresel ısınmayı problem olarak görüyorum.

Neden Milletvekiliği..?

Aday olmamın 2 nedeni var. Birincisi genç temsili sağlamak. Çünkü her 4 seçmenden birisi genç. Parlamentoya baktığımızda bu temsil oranının çok uzağındayız. Bir kere gençlerin sorunlarını gençler çözer. Gençlerin dilinden konuşabilecek, onları anlayabilecek kişiler yine gençlerdir ama parlamentoda genç vekilleri göremiyoruz. İkincisi ise ekonomik problemlere genç bakış açısıyla yaklaşıp bunları çözüme kavuşturmaktır. Ekonomiyi çözmeden diğer problemleri maalesef çözmemiz mümkün değil.

Projeleriniz nelerdir?

Milletvekili olarak seçildiğimde ilk 90 gün içerisinde parlamenter sisteme geçişin sağlanması ve hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edilmesi için çalışacağım. Dış ilişkilerin düzeltilmesi ve Suriye vatandaşlarının kendi topraklarında barınmalarının sağlanmasına da katkı sağlayacağım.

Hobileriniz var mı?

12 yıl boyunca sporla ilgileniyorum. Milli takım ve karma takım düzeyinde hentbol oynadım. Geçirdiğim bir sakatlık sonucunda hentbolu bırakmak zorunda kaldım. Onun dışında kitap okumak, sinemaya gitmek, sosyal toplum kuruluşlarında insanlara yardım etmek de hobilerimin arasında.

Beğendiğiniz filmleri nelerdir?

Daha çok gerçek hayat hikayesini yansıtan filmleri severim. Çünkü onlarda gerçeklik payı var ve öğreticiliği daha fazla oluyor. Bu yüzden de beni çok etkiliyor.

Gençlere mesajınız var mı?

Ben gençlerin İYİ Parti’yi tercih etmelerini isterim. Bütün partilerin sosyal medya hesaplarına girsinler, söylemlerine, projelerine, gençlere verdiği değere baksınlar. Ondan sonra hangi parti onların geleceği için iyiyse o partiye oy versinler. Zaten bu araştırmayı yaptıklarında İYİ Parti’yi tercih edeceklerini düşünüyorum. Gençlere böyle bir öneride bulunabilirim.