Pentagon: Afrin’e gitmeye karar verirlerse tek başlarına kalırlar demişti ama...

Pentagon: Afrin’e gitmeye karar verirlerse tek başlarına kalırlar demişti ama...

Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'e yönelik operesyonu devam ederken terörist YPG/PKK'nın Afrin'e destek amaçlı oluşturduğu konvoy Menbiç'e ulaştı.

Konvoyun Afrin’e geçmek için Beşar Esad rejiminden izin istediği ve yönünü Afrin’e çevirdiği gelen bilgiler arasında.

ABD’nin konvoyun Afrin’e hareketi için nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu. Konuyla ilgili konuşan ABD’nin Pentagon Sözcüsü Eric Paho bu gruplarla çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi.“ABD'nin SDG ile ilişki çerçevesine giren gruplarla girmeyenleri anlamak önemli. Bizim SDG ile ilişkimiz IŞİD ile mücadele çerçevesinde devam ediyor. SDG ile sadece IŞİD ile savaş ekseninde bir ilişkimiz var. SDG içinde IŞİD ile mücadele eden gruplarla çalışıyoruz. Bu mücadeleden çıkan ya da Afrin'e giden birimler ABD tarafından desteklenen birimler değil.


“PENTAGON “DESTEĞİ ÇEKERİZ” DEMİŞTİ

Pentagon’dan daha önce yapılan bir açıklamada, YPG/PYD’li teröristlerin kendilerine sağlanan silahlarla IŞİD’den başka bir kuvvetle çatıştığı takdirde desteği kesileceği uyarısı yapılmıştı.

Öte yandan Pentagon sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway de “IŞİD’e odaklı olmayan bir askeri operasyon yaparlarsa koalisyonun desteğini kaybederler” diye konuşmuş ve “Afrin’e gitmeye karar verirlerse tek başlarına kalırlar” ifadelerini kullanmıştı.