Piriştina:İnsana yaptığım yatırımla anılmak isterim!

Piriştina:İnsana yaptığım yatırımla anılmak isterim!

Piriştina, Ege Postası ve TV 35’in ortak yayınına katıldı...

YURT-İZMİR

Piriştina, “Yaptığınız şeylerin anlaşılması, bir teşekkürün size layık görülmesi moral ve motivasyonu yukarıya çıkarıyor. Buradaki heyecanı görünce bütün yorgunluk, sıkıntı unutuluyor” dedi.

DAHA DA TECRÜBELİ VE HAZIR ŞEKİLDE HUZURLARINA ÇIKMAYA HAZIRIZ

Yeni dönemde Bucalılardan yeniden yetki isteyen Başkan Levent Piriştina, “Hemşehrilerimiz kararını verecektir. Elimizden geleni yaptık. Eksiklerimiz vardır ancak yaptıklarımızla ikinci dönem karşılarına çıkmaya hazırız. Bu dönemde de onları mahcup etmeyiz. Daha da tecrübeli ve hazır bir şekilde huzurlarına çıkmaya hazır olduğumuzu bilmelerini isterim” şeklinde konuştu.

YENİ BAŞKANIN KAPISINI HEMEN ÇALACAĞIZ

Yeni büyükşehir belediye başkanı koltuğuna oturduktan sonra 3-5 ay bekleyip hazırladıkları projelerin hayata geçmesi için hemen kapısını çalacaklarını belirten Piriştina, “Bizim hazırladığımız, başkanımızı bekleyen projelerimiz var. Kapısını hemen çalacağız. Kent ayağında çok önemli işlerimiz var. Başkan geldiğinde 3-5 ay ona müsaade ederiz ama hemen sonra kapısını çalacağız. Yeni dönemde yapacağımız hizmetleri de yakında açıklayacağız” ifadelerini kullandı.  

EN FAZLA İNSANA YAPTIĞIMIZ YATIRIMLA ANILMAK İSTERİM

Levent Piriştina, en çok insana yaptığı yatırımlarla anımsanmak istendiğini vurgulayarak, “İnsana yatırım yaptıkça çıktıları dolu ve geleceğe yönelik işler. Bir çocuğun hayatına ufacık bir dokunuşla hayatını değiştirebiliyorsunuz. En çok anılmak istediğim şey, bu çocuklara kazandırdığımız spor, kültür, sanat aşkı. Diğer fiziki hizmetlerimizi Levent ve ekibi yaptı diyeceklerdir. Ama insana yaptığımız yatırımla anılmak en güzeli” dedi.

BUCA, KÜLTÜR SANAT-SPORUN EV SAHİBİ OLACAK

Hayata geçirdikleri büyük fiziki projelerin dışında kültür-sanat-spor alanlarına yaptıkları hizmetlerle önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde Buca’nın kültür-sanat-spor etkinliklerinin ev sahibi haline geleceğine inandığını dile getiren Başkan Levent Piriştina, “Yaptığımız etkinliklerle, kültür-sanat-spor, 10-15 yıl içerisinde kültür, sanat ve sporun ev sahibi Buca olacak. Kültür, sanat, spor deyince Buca gelecek akla.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Şahsımın gayreti ve çabası kadar karşımızdaki etkenlerin de aynı uyumu sergileme gayretinde olması çok kıymetliydi.

ÖNCE SPORU, KÜLTÜRÜ, SANATI SEVDİRİP ARDINDAN…

Temele hep insanı aldık. Büyükşehirle birlikte 740 milyon tl’lik yatırım yaptık. Esas önemlisi bu yatırım gelmeden önce insana yatırım yaptık önce. Biz anlayış olarak, sosyal demokrat bir belediye başkanları gibi, temele insanı koyduğunuz zaman fiziki yatırımlar ondan sonra geliyor. Spor tesisleri yapabilirsiniz. Biz önce sporu sevdirdik. Çocukları aldık tenis kortlarına, spor salonlarına götürdük. Önce çocuk kültür ve sanatla tanışsın dedik. Çocuk oyunları, çadır tiyatrosu dedik ardından hop gösteri sanatları merkezini kurduk. Tabi ki yol, kaldırım yaptık. Ama birbirimizi sevdik, saydık. Her yıl bin 200 öğrencimizi üniversiteye gönderiyoruz.

İNSANA YAPTIĞIMIZ YATIRIMLA ANILMAK İSTERİM

Binlerce kadınımıza hukuki, fiziki, sosyal destek veriyoruz. Sığınma merkezi açtık. 20 bin gencimize hizmet veriyoruz. Zor ama tarifi mümkün olmayan duygular ve anılar biriktirdik. İnsana yatırım yaptıkça çıktıları dolu ve geleceğe yönelik işler. Bir çocuğun hayatına ufacık bir dokunuşla hayatını değiştirebiliyorsunuz. En çok anılmak istediğim şey, bu çocuklara kazandırdığımız spor, kültür, sanat aşkı. Diğer fiziki hizmetlerimizi Levent ve ekibi yaptı diyeceklerdir. Ama insana yaptığımız yatırımla anılmak en güzeli.

EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ ELİMİZDEN ALINIP…

Beş yılı nasıl geçirdiysek, ekibi zenginleştirerek daha da tecrübeli olarak ikinci dönem kentimiz daha da iyi olacak. Mazeret üretme makamı değil bizim makam. Ülke zor durumlardan geçiyor. Ekonomik özgürlüğümüz elimizden alınıp kaynaklarımız kısılıyor. Para ve yetkisinin ikisi de dibe vuruyor, tüm ülke belediyelerinde. Bu sıkıntının halka yansımaması mümkün değil. Hatta bizim endişemiz, öngörümüz bilerek, planlı ve organize bir biçimde yapılıyor.

SEÇİLMİŞ BAŞANLARININ SOSYAL, MANEVİ İTİBARI DÜŞSÜN Kİ…

Seçilmiş belediye başkanlarının sosyal, ekonomik, manevi anlamda itibarı düşsün ki bir daha seçilemesinler. Sen maaşları zor ödersen, ekonomik olarak özgür ve hızlı hareket edemezsen ne olacak? Özel kalem atayacağım, cumhurbaşkanına soruyorum. Bu çok tehlikeli. Sistemle alakalı bir sorun var. Dünya böyle bir yönetim anlayışını tercih etmiyor. Dünyada tam tersi, yerinde yönetim anlayışı benimseniyor.

HİÇKİMSE KENDİ ŞAHSİ PARASINI HARCAMIYOR

Hiç kimse kendi şahsi parasını harcamıyor. Nerede ne lazımsa, o senin bu benim şu kaymakamın işi dememeli. Kimde para ve kaynak varsa o sorunu çözmeli. Okulun çatısı yıkılacak, milli eğitimin işi, kimde imkan var? Bende var. O zaman hemen müdahale ederim.

İTTİFAKLA İLGİLİ GELEN TALİMATA UYARIZ

İttifakla ilgili gelen talimata uyarız. Biz Buca’da ortaya koyduğumuz projelerle sağcısıyla solcusuyla zaten bir işbirliğinin içindeyiz. Resmi hal alırsa Buca o atmosferde seçime girer. Şimdiden gelip de MHP, İYİ Partiliyim ama sana oy vereceğim diyen binlerce hemşehrimiz var.

BİR TEŞEKKÜRÜN SİZE LAYIK GÖRÜLMESİ….

Yaptığınız şeylerin anlaşılması, bir teşekkürün size layık görülmesi moral ve motivasyonu yukarıya çıkarıyor. Buradaki heyecanı görünce bütün yorgunluk, sıkıntı unutuluyor. 7 seçim, bir darbe gördük. Başkanlık sistemine geçtik. Kendi içimizde iki tane örgüt seçimi gördük. Aksi durumda bu kadar yoğun tempoya can dayanmaz. Ama şanslıyız ki örgütümüz var.

YENİ BAŞKAN GELDİĞİNDE HEMEN KAPISINI ÇALACAĞIZ VE…

Şanslı bir 5 yıl geçirdik. Şahsi gayretimiz ve Aziz Başkanın bakışı da önemli tabi. Buca İzmir’in en kalabalık ilçesi. Altyapı yatırımları ihmal edilmiş bir kentti. Hepimiz yoldaşız. Tanımadığım yok. Onlar da Buca’ya bu dönemde olduğu gibi hatta fazlasıyla Buca’ya hak ettiği yardımı, desteği, yatırımı yapacaklardır. Metroyu yeni başkan yapacaktır. Yeni büyük işler var. Zaten hizmetin devamlılığı esası ortaya konmuş. Bizim hazırladığımız, başkanımızı bekleyen projelerimiz var. Kapısını hemen çalacağız. Kent ayağında çok önemli işlerimiz var. Başkan geldiğinde 3-5 ay ona müsaade ederiz ama hemen sonra kapısını çalacağız. Yeni dönemde yapacağımız hizmetleri de yakında açıklayacağız.

10-15 YIL İÇERİSİNDE KÜLTÜR, SANAT, SPORDA EV SAHİBİ BUCA OLACAK

Üniversite gibi bulunmaz Hint kumaşımız var. Onun dinamiğini iyi işlemek lazım. Kafe, restoran, yurtlar yapılıyor zaten. Tarım önemli. Tarımı hayata soktuk. Tarımsal ürün kazanmanın ötesinde şehrin hayatına tarım eğitimini kattık. Çocuklar gelsin tırnaklarına toprak karışsın istedik. Bereketli topraklarını doğru kullanan, özendiren bir Buca istiyoruz. Yaptığımız etkinliklerle, kültür-sanat-spor, 10-15 yıl içerisinde kültür, sanat ve sporun ev sahibi Buca olacak. Kültür, sanat, spor deyince Buca gelecek akla.

BUCASPOR'UN TÜM SORUNLARINI ACİL EYLEM PAKETİYLE ÇÖZÜYORUZ

Acil eylem paketiyle, forması, yabancı borçları, futbolcu alacakları, elektriği, suyu gibi tüm kalemleri koca bir paketle çözdük sayılır. Kulüp başkanı ve şahsım çıkıp oynamak dışında her şeyi yaptık. Çarşamba günü basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacağız.

BİR KİŞİ BİLE CEZAEVİ KALSIN DEMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM ANCAK..

Kasaplar Meydanı’nı yaptık, birinci yılan hikayesiydi. 2019’da ikinci yılan hikayesini bitireceğiz. Üçüncü yılan hikayesi cezaevi. Adalet Bakanlığının işin içinde yüzde yüz olması nedeniyle taahhüt veremiyoruz. Cezaevi kalsın diyen yoktur sanırım. Bir kişi bile kalsın demez diye düşünüyorum. Bakanlığın bu konudaki tasarrufu önemli. Cezaevi ihtiyacı giderildiğinde herhalde kaldıracaklar. Şehrin ortasında kötü örnek olarak emsalsiz kaldık.

AMATÖR KULÜPLERE 5.3 MİLYON TL NAKİT DESTEK VERDİK VE…

5.3 milyon TL nakit destek verdik amatör spor kulüplerine. 2 milyon küsur da ayni destek var. 5-6 milyon da tesisler için destek verdik. Verdiğimiz destekler parayla ölçülemez ama en sonunda tesisle taçlandırdık. Amatöre yaptığın yatırım o çocuğun hayatını kurtarıyor. Kanımızla, canımızla, hangi branş olursa olsun amatör deyince akan sular durur.

BU DÖNEMDE DE ONLARI MAHCUP ETMEYİZ

Hemşehrilerimiz kararını verecektir. Elimizden geleni yaptık. Eksiklerimiz vardır ancak yaptıklarımızla ikinci dönem karşılarına çıkmaya hazırız. Bu dönemde de onları mahcup etmeyiz. Daha da tecrübeli ve hazır bir şekilde huzurlarına çıkmaya hazır olduğumuzu bilmelerini isterim.