ABD'de güvenlik açığı: Güvenlik protokolleri değişiyor!

ABD'de güvenlik açığı: Güvenlik protokolleri değişiyor!

Spor takip uygulaması Strava üzerinden spor yapan ve hareket eden Amerikan askerlerinin internet üzerinden takip edilebildiği ve ABD Savunma Bakanlığı'nın gizli konumları ve bilgilerinin ele geçirebildiğinin ortaya çıkmasının ardından bir açıklama yapıldı. ABD Savunma Bakanı Mattis'in kurmaylarına güvenlik protokollerini değiştirmek için emir verdiği açıklandı.

Önceki gün Dünya basınının gündemine Strava isimli spor takip uygulaması vardı. Bunun sebebi ise ABD ordusunda görevli askerlerin bu uygulamayı kullanmalarından doğan güvenlik açığı. İddiaya göre ABD askerlerinin hareketlerini takip eden uygulama aracılığıyla herhangi bir kullanıcı ABD askerlerinin gün içerisinde nereye gittiğini takip edebilir ve bazı gizli operasyonları ortaya çıkarabilirdi.

Avustralya’nın Canberra kentinde öğrenci olan Nathan Russer’ın Twitter’da yazdığı mesaj sonrasında ortaya çıkan açık hakkında ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi. Isı haritasının güvenlik ihlaline sebep olabileceğini belirten ABD Savunma Bakanı Jim Mattis güvenlik protokollerinin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Reuters’ın aktardığı haberde, Mattis’in kurmaylarına güvenlik önlemlerini değiştirerek savaş bölgeleri de dahil olmak birçok askeri tesiste takip cihazlarının alınmaması gibi önlemler alınması gibi hamleler yapılması emrini verdiği belirtildi.
Pentagon tarafından yapılan açıklamada, “ABD Savunma Bakanlığı bu ciddi durumu inceliyor ve gerekli durumlarda müdahale edilmesi konusunda tereddüt etmeyecektir. ABD’deki ve ülke dışındaki Savunma Bakanlığı personelinin güvenliği için gerekli adımlar atılacaktır” dedi.