PM'deki listeler savaşında listelere 'korsan isim' sızdı

PM'deki listeler savaşında listelere 'korsan isim' sızdı

CHP'nin 36'ncı Olağan Kongresi'ndeki Parti Meclisi (PM) seçimlerinde listelere 'korsan isim' sızdı. Avcılar Meclis Üyesi İsmail Algül adına yapılan korsan listeler delegelere dağıtıldı ama Algül yine de 11 oy aldı.

CHP'nin 36'ncı Olağan Kongresi geçtimiz haftasonu Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleşti. 3 Şubat'ta Genel Başkanlık Seçimi yapılırken, 4 Şubat Pazar Günü de Parti Meclisi seçimleri yapıldı. Parti Meclisi seçimleri listeler savaşına dönüştü. PM seçimlerinde 3 liste göze çarptı. Bunlardan ilki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anahtar Listesi, daha sonra Genel Başkanlığa aday olan Muharrem İnce'nin Umudum Listesi ve Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner'in listesi Sol Cesaret dikkat çekti. Seçim Salonunda listeler havada uçuşurken CHP Parti Meclisi'ne aday olan Avcılar Meclis Üyesi İsmail Algül'ün yaptığı iddia edilen 'korsan liste' damga vurdu.

CHP Parti Meclisi'ne aday olan Avcılar Meclis Üyesi İsmail Algül'ün, kongrede yarışan iki anahtar listeye ismini yazdırıp fotokopi çektirdiği ve bu korsan listeyi de destek için partililere gönderdiği iddia edildi.

Kılıçdaroğlu'nun listesinden Ali Hikmet'in, Sol Cesaret listesinden de Milletvekili Onursal Adıgüzel'in adını silerek kendi ismini yazan İsmail Algül, hazırlanan korsan listeyi partililere gönderdiğini kabul etti. Her iki listeye de isminin sevenleri tarafından yazıldığını savunan Algül, “Birileri başkalarının adını silerek benim adımı yazmış” savunmasını yaptı. (GazeteDamga)