PM'den atama yetkisi alan Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz görüşmeler

PM'den atama yetkisi alan Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz görüşmeler

Parti Meclisi’nden geriye kalan belediye başkan adaylarını belirleme yetkisi alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hemen görüşmelere başladı.

Cumartesi günü toplanan ve 6 saat süren Parti Meclisi (PM) toplantısında biri büyükşehir olmak üzere CHP’nin 71 belediye başkan adayı daha belirlendi.

PM’de kalan yerlerde aday belirlenmesi için MYK’ya yetki verildi. PM’den yetki alan Kılıçdaroğlu, Cumartesi günü yaşanan yoğun mesaiye rağmen Pazar günü hemen çalışmalara başladı.

Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Etimesgut ilçesinin adayını belirlemek için düğme bastı.

Düzgünhaber'in haberine göre Kılıçdaroğlu, ilk olarak son günlerde Etimesgut Belediye Başkanlığı için ismi geçen ve 3 yıl önce partisinden ihraç edilen eski Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile görüştü.

Kılıçdaroğlu, Aylin Nazlıaka ile yaptığı görüşmenin ardından CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Levent Gök ile görüştü. Gök’ün Nazlıaka’nın partiden ihraç edildiğini hatırlatarak, Etimesgut adaylığına karşı çıktığı ve böyle bir hamlenin örgütten kırılmalara yol açacağı uyarısında bulunduğu ileri sürüldü.

İLÇE BAŞKANINI ÇAĞIRDI
Kılıçdaroğlu, son olarak CHP Estimesgut İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz’ı CHP Genel Merkezi’ne çağırarak görüştü. Kılıçdaroğlu’nun, Yılmaz’dan avukatı Celal Çelik başta olmak üzere Etimesgut Belediye Başkan aday adayları hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

CHP liderinin kurmaylarının da görüşünü aldıktan sonra Etimesgut aday adayı hakkında son kararını vereceği bildirildi.

Aylin Nazlıaka, Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla 4 Mart 2016 tarihinde CHP’den ihraç edilmişti. Nazlıaka’nın CHP’den ihracının iptali talebiyle açtığı dava da Asliye Hukuk Mahkemesince reddedilmişti.