Program değişikliğine sinirlenen Akşener: ‘Ferman padişahın ama…’

Program değişikliğine sinirlenen Akşener: ‘Ferman padişahın ama…’

Balıkesir’in Edremit ve Havran ilçe teşkilat merkezlerini hizmete açan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, program değişikliğine tepki gösterdi. Gezisi sırasında mikrofonun da azizliğine uğrayan Akşener, “Niye korkuyorsunuz bu gariban kadından” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katılacağı 'Seyit Onbaşı'yı Anma Töreni'nin sağanak olabileceği bahane edilip, saatinin öne alındığını söyleyerek, tepkisini dile getirdi. Akşener, "Hani bir söz vardır; ‘Ferman padişahın, dağlar bizimdir'. Ferman padişahın; ama köyler, Edremit ve Havran bizimdir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Balıkesir'in Edremit ilçesi Şehit Hamdibey Meydanı’nda halka hitap etti. Yaklaşık 4 bin kişinin doldurduğu alanda, ‘Başkan Akşener’ sloganı atıldı. Kadınların yoğun katılım gösterdiği mitingde, Meral Akşener, AK Parti iktidarının iç- dış ve ekonomi politikasını eleştirdi.

‘BÜKEMEDİKLERİ BİLEĞİN…’

Edremit mitinginin ardından katılmayı planladığı, Çanakkale kahramanı, ‘Kocaseyit’ lakaplı Seyit Onbaşı'nın anıtında saat 15.00'te düzenlenecek anma törenlerinin saat 12.30'a alınmasına tepki gösteren Akşener, “Bugün Kocaseyit’i anma devlet törenine katılacaktım. Ben devlet umuru görmüş bir insanım. Kalkıp, orada ben sanki siyaset mi konuşacaktım? Kalkıp, orada Seyit Onbaşı’nın ruhunu incitecek bir cümle mi söyleyecektim? Ama onlar, her bir fırsatı değerlendirip, hepimizi rencide etmeye ve her yerde propaganda yapmaya alışık oldukları için kendileri gibi herkesi gördüğünden bükemedikleri bileğin karşılığı olarak, yıllardır yapılan o devlet törenini, anma törenini iptal ettiler” dedi.

Mitingin ardından Havran’ın kırsal Kocaseyit Mahallesi'ne gelen İYİ Parti Lideri Akşener, Seyit Onbaşı’nın mezarına çiçek bırakarak, dua okudu. Akşener, hatıra defterine "Kocaseyit, Seyit Onbaşı minnettarım. Şükranlarımı sunuyorum" yazıp, imzaladı. Kocaseyit Anıtı önünde kendisini karşılayanlarla toplu fotoğraf çektiren Akşener, Kocaseyit Müzesi'ni gezdi.

‘FERMAN PADİŞAHIN AMA HAVRAN BİZİMDİR’

Burada soruları yanıtlayan Akşener, “Resmi törenler yağmur sebebiyle edildi; çünkü o törenlere katılmayı arzu etmiştim. Öyle uygun gördü, hükümet edenler. Çok güzel bir hava var; ama iptal ettiler. Biz programımıza devam ettik. Milletimizle birlikte olduk. Seyit Onbaşı’nın, Kocaseyit’in torunlarıyla bir arada olduk. Hem Edremit hem Havran'da yaşayanlarla birlikte olduk. Hani bir söz vardır, ‘Ferman padişahın, dağlar bizimdir'. Ferman padişahın; ama köyler, Edremit ve Havran bizimdir.”

Konuşmasında mikrofonun azizliğine de uğrayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Devlet törenine katılmak için yola çıktık. Yağmur nedeniyle iptal oldu. Gördüğünüz gibi şakır şakır yağmur yağıyor. Şöyle bir şarkı var biliyorsunuz? ‘Beraber ıslandık bu yağmurlarda’ diye. Yağmur yağmadan yağmurlu olduğu için program iptal oldu. Niye korkuyorsunuz, bu gariban kadından" dedi.