Saadet Partisi'nden AKP'ye: Adaleti katlettiniz

Saadet Partisi'nden AKP'ye: Adaleti katlettiniz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti yöneticisi Mustafa Yaman'ın, FETÖ soruşturmasında tutuklanması eleştirdi. Yaman'ın "FETÖ" ile ilgili olmadığını söyleyen Karamollaoğlu, "Şunu unutmayın, o adamları 10 sene bağrınızda siz beslediniz" diye konuştu.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, SP İstanbul Yöneticisi Mustafa Yaman’ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Karamollaoğlu, “Bu hadiselerle uzaktan yakından hiçbir ilgisinin olmadığı kesin olan bir arkadaşımızı bazı bahanelerle tutuklamak hakikaten adaleti katletmektir” dedi.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Karamollaoğlu, FETÖ soruşturmasında tutuklanan SP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yaman’ın serbest bırakılmasını istedi.

‘YANLIŞ YAPIYORSUNUZ’

Tutuklama kararını “akla ziyan” olarak nitelendiren Karamollaoğlu, “Herkes biliyor ki devlette, AKP’de bu işin içinde var” diye konuştu. Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Bu hadiselerle uzaktan yakından hiçbir ilgisinin olmadığı kesin olan bir arkadaşımızı bazı bahanelerle tutuklamak hakikaten adaleti katletmektir. Şunu unutmayın, o adamları 10 sene bağrınızda siz beslediniz. Bu devletin sinir uçlarına girene kadar, nüfuz etmelerini siz sağladınız. Bunlardan referans almadan kimse ne askeri okullara girebildi ne de bir makama gelebildi. Ha bunu fark ettiniz o zaman dönüp bir de teşekkür etmeniz icap ederken şimdi bizim arkadaşları tutuklama yoluna gidiyorsunuz. Yanlış yapıyorsunuz, vebale giriyorsunuz.”