Saadet Partisi’nden Abdullah Gül çıkışı

Saadet Partisi’nden Abdullah Gül çıkışı

BBP’nin AKP ve MHP ittifakına destek vermesinden sonra gözlerin çevrildiği Saadet Partisi’nin lideri Karamollaoğlu, kendilerine bu konuda teklif gelmediğini belirtti. Karamollaoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün adaylığı konusunda da konuştu.

2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için AKP ve MHP’nin ittifak çalışmalarına Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) destek çıkmasının ardından sözler Saadet Partisi’ne çevrildi. Kendilerine ittifakla ilgili bir teklif gelmediğini söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Şu anda üzerinde durduğumuz en önemli konu ittifak değil" dedi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığına ilişkin de konuşan Karamollaoğlu, "Tamamen devre dışıdır' diyemeyiz ama 'adayımız' da diyemeyiz. Abdullah Bey’i incitecek bir söz de kullanmayız. Bizim perspektifimiz biraz daha geniş” dedi.

Hürriyet'ten İpek Özbey'e konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, referandumdan beri çok net olarak söylediğini tekrarlayarak, “Biz aday çıkaracağız” diye konuştu.

Karamollaoğlu, “Daha adayımızı belirlemedik. Bu konu ne genel idare kurulumuzda ne de yönetim kurulumuzda gündeme geldi. Söylediğim: “Siz mahalli seçime hazırlanın. Seçim sathı mahalline yakın önce kendi teşkilatlarımız içinde çalışma yapalım. Birkaç adayın ortaya çıkmasını arzu ediyoruz. Toplum bunlara nasıl bakıyor, yoklayalım ve adayımızı açıklayalım” dedi.

ABDULLAH GÜL İÇİN…

Temel Karamollaoğlu, “"Abdullah Gül bizimle geçmişte siyaset yapmış bir isim. 'Tamamen devre dışıdır' diyemeyiz ama 'adayımız' da diyemeyiz. O herkesin yorumuna bağlı. Abdullah Bey’i incitecek bir söz de kullanmayız. Bizim perspektifimiz biraz daha geniş. Herkesle bir araya gelme imkânımız var. Şu anda kimseyi elimine etme hakkımız yok" ifadelerini kullandı.