Saadet Partisinden ve Akşener'den CHP'ye destek!

Saadet Partisinden ve Akşener'den CHP'ye destek!

CHP’nin “adalet” talebine Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu ve eski MHP’li Meral Akşener'den destek geldi.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne ve CHP İstanbul İl Örgütü’nün Maçka Parkı’ndaki Adalet Nöbeti’ne destek artarak devam ediyor. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu’nu arayarak Berberoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili “Geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Mollaoğlu: “Endişeler arttı, adalete güven gölgelendi”

Karamollaoğlu, gelişmelere ilişkin tavrını ise yazılı bir açıklamayla duyurdu. Son dönemde yaşanan gelişmelerin sadece adaletin işleyişinde değil, Türkiye’nin geleceği konusunda da haklı endişelere sebep olduğunu belirten Karamollaoğlu, farklı hukuki tedbirler almak varken milletin oyuyla seçilmiş bir vekil hakkında tutuklama kararı verilmesinin endişeleri daha da artırdığını kaydetti.

Akşener: “Ana muhalefet lideri ‘adalet’ diye yürüyorsa herkes düşünmeli”

MHP eski Milletvekili Meral Akşener de HDP ve Saadet Partisi’nden sonra yürüyüşe destek verdi. Kantarın ayarını bozanların bir gün o kantarda tartılabileceğini söyleyen Akşener, “Ülkemizde ana muhalefet lideri ‘adalet’ pankartı ile yürümek zorunda kalıyorsa, herkesin durup düşünmesi gerekir. Huzur ve adalet tesis edilmelidir” dedi.