Şakir Başak'tan KAMİDER ziyareti 

Şakir Başak'tan KAMİDER ziyareti 

CHP Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Şakir Başak, Karabağlar Müteahit ve İş Adamları Derneği’nin (KAMİDER) seçimli genel kurul sonrası göreve gelen yönetim kuruluna ve 3. kez başkan seçilen Hasan Özkaya’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Karabağlar’daki inşaat sektörünün sorunları ve yerel yönetimlerin çözüme katkıları üzerinde birlikte yapılacak çalışmaların konuşulduğu buluşmada, KAMİDER Başkanı Hasan Özkaya: ”Meslektaşlarımızın, Karabağlar Belediyesi’nde imar ve evrak takip konusunda takıldıkları noktalar oluyor. Bu nedenle dernek olarak belediye ile sürekli iletişim halindeyiz. Sorunlardan biri de bakanlık ve yerel yönetimler arasında yönetmeliklerin farklı yorumlanmasına bağlı zaman kaybı yaşamamız. Meslektaşlarımızın tüm sorunları ile ilgilenip elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. ” dedi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Özkaya: ”Eskiden bin beş yüz proje onaylanır durumdayken şu an bu sayı 3’te 1 oranında düşerek beş yüz proje onaylanıyor. Ülkemizin ve bölgemizin ekonomisi büyük ölçüde inşaata dayalı iken bu büyük bir kayıp.” söyleminde bulundu.

İnsanımızın Yüzü Gülsün
Belediye Başkan Aday Adayı Başak: “ Karabağlar, İzmir’in yüz ölçümü olarak en büyük ilçesi ve nüfus bakımından en yoğun bölgesi olmasına karşılık sosyal donatı alanlarının eksikliği hissediliyor. İş yaşamının kalbi olabilecek bir noktada ve yeni fuar alanına kısa mesafe varken ilçede yurt dışı ve şehir dışından gelen iş adamlarının konaklayacağı bir otel dahi bulunmuyor. Çarpık kentleşme, dar sokaklar, trafik gibi temel sıkıntıların farkındayım.” İfadelerini kullanarak devam etti “Bazen küçük dokunuşlar büyük değişikliklere neden oluyor. Belediye evrak takip sorunu aşılamayacak şeyler değil. Niyetimiz bölgemizin kalkınması olduğu için bakanlık ve gerekli merciler ile eşgüdüm ve uzlaşıyla çalışarak, tarafların bir araya gelmesini sağlayacağız. Biz, insanlarımızın işleri kolaylıkla çözüme ulaşarak, yüzleri gülerek belediye kapısından çıkmasını arzuluyoruz.” Mesajını verdi.

Halkın Belediyeciliğinde Rant
Karabağlar’da yapılacak çok iş olduğunu gece gündüz çalışacaklarını belirten Başak: Halk belediyeciliği anlayışını gerçekleştireceğiz. Kent rantları yandaşa değil, rantı yaratan bölge halkına hakça dağıtılmalı. Refah halkla bölüşülmeli. Bu çalışmaları gerçekleştirirken yeşil alanları korumalı, çocuklarımıza, yaşlılarımıza yeşil mekanlar sunmalı, onları doğayla buluşturmalıyız. Bölge insanlarımızın gelir adaletsizliğinin ortadan kaldırılarak, huzurlu ve mutlu yaşamaları en büyük hedefimiz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Buluşmanın sonunda Atatürk Çiçeği takdim eden Başak, Başkan Hasan Özkaya’ya ve yeni yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar dileyerek, kendisini ağırladıkları için teşekkürlerini sundu.