Salıcı: Kurultay ayrımı yapmadık

Salıcı: Kurultay ayrımı yapmadık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı adayları belirlerken kurultay için oy veren/ vermeyen ayrımı yapmadıklarını açıkladı.

İYİ Parti ile ittifak görüşmelerinde kilit rol üstlenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, görüşmelerin perde arkasında yaşananlar ve bundan sonra CHP’nin izleyeceği strateji konusuna açıklık getirdi.

Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Salıcı, şu çarpıcı bilgileri paylaştı.

MEKİK DİPLOMASİSİ

Her şey bitmişti. Sonra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Cihan Paçacı CHP’ye geldi. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Mekik diplomasisi başladı. Biz İYİ Parti’ye gidip Genel Başkan Meral Akşener’le görüştük. Sonuç alıncaya kadar toplantıların sürdürülmesini kararlaştırdık.

Yaptığımız ulvi bir görevdi. Görüşmelerimiz asla at pazarlığı şeklinde olmadı. Görüşmeleri geleceğe dair umut verecek, demokratik güçlerin kazanacağı çerçeveye oturtmak istedik.

İYİ PARTİ JEST YAPTI

Ankara, İstanbul, İzmir’de İYİ Parti aday çıkarmayarak bize jest yaptı. Aslıda, “CHP ile İYİ Parti arasında ittifak yok” desek de tabanda dirsek teası yine olacaktı. Çünkü partilerimiz arasında ‘seçmen geçiykenliği’ buna müsaitti.

BALIKESİR’İ ÇOK İSTEDİK

Balıkesir’in, Mersin’in CHP’ye bırakılmasını çok istedik, olmadı. Balıkesir’den adayımızı çekmek durumunda kaldık. Mersin’de her siyasi partinin kendi adayını çıkarmasını kabul ettik.

MERSİN’DE ŞANS YÜKSEK

Mersin’de CHP’nin şansı yüksek. Güçlü aday adaylarımız var. Onlarla ilgili son değerlendirmeler yapılıyor.

İLÇELERİ KONUŞACAĞIZ

Çerçeve itibariyle 30 büyükşehir üzerinde konuştuk. 30 büyükşehir dışındaki iller ve büyükşehirlere bağlı ilçelerde de konuşmaya devam edeceğiz.

KURULTAY AYRIMI YAPMADIK

Adaylarımızı belirlerken, olağanüstü kurultay için imza veren vermeyen diye bir ayırım yok. Aday belirlenirken de asla kurultay, delege hesabı yapılmıyor. Açıkladığımız adaylar arasında kurultay için imza verenler de bulunuyor.