Sanatçılardan Erdem Gül'e destek

Sanatçılardan Erdem Gül'e destek

Sanatçılar Aylin Aslım, Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Nejat Yavaşoğulları, Erdal Güney, Grup Gündoğarken ve REDD, CHP’nin Adalar  Belediye Başkan Adayı Erdem Gül’e destek için muhteşem dev bir konsere imza attılar.

Yurt Haber Merkezi

Sanatçılar Aylin Aslım, Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Nejat Yavaşoğulları, Erdal Güney, Grup Gündoğarken ve REDD, CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül için sahne aldılar. Muhteşem konser için sanatçılara teşekkür eden Gül, “Kültür mozaiğimizle Adalar’da sanat ve kültürde bir çığır açacağız. Adalarımızı müzik ve festival adası yapacağız” dedi.

Soğuk havaya rağmen, dün gece Büyükada Atatürk Meydanı’na  büyük bir coşku hakimdi. Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada’dan gelen genci yaşlısı yüzlerce kişi tek ses olup “Martın sonu bahardır” dediler. Konseri izleyenler arasında CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, eski Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de vardı.

Konser öncesinde Atatürk ve silah arkadaşları adına saygı duruşu yapıldı, ardından gür bir sesle İstiklal Marşı okundu. Gecenin açış konuşmasını ise CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat yaptı. Muhalefet  üzerindeki iktidar baskısını dile getiren Akpolat, “Tüm engellere ve karalama kampanyalarına rağmen başarılı bir seçim süreci yürütüyoruz. Kazanacağımızı biliyoruz. Erdem Gül ile Adalar’ı kazanacağız. Mart’ın sonu bahardır” dedi ve seçim çalışmalarına destek olan herkese teşekkür etti.

HAMZAÇEBİ: ERDEM GÜL, ADALAR İÇİN BÜYÜK ŞANS

İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de bir konuşma yaptı. “Motordan indim karşımdaki binanın üst katında AK Parti bayrakları, altında da ise partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrakları dalgalanıyordu. Ne güzel bir tablo değil mi? Adalar farklı  kimliklerin, kültürlerin, siyasi görüşlerin bir arada özgürce yaşadığı bir yer. Ve bu özelliklerini korumalı” diyen Hamzaçebi siyasi iktidarın ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı politikalarını eleştirdi.

Hamzaçebi, “Birileri kavga istiyor olabilir, gerilim istiyor olabilir ama kavgaya gerek yok!  Bu ülke hepimizin.  Bu ülkenin bekası  hepimizin meselesidir; bir siyasal partinin meselesi değildir. Türkiye söz konusu olunca hepimiz canımızı ortaya koyarız” dedi  ve Çanakkale Zaferi’nde verilen mücadeleleri hatırlattı.

31 Mart yerel seçimi ile Türkiye’nin kaderinin değişeceğini söyleyen Hamzaçebi, “İstanbul’da büyük bir değişime gidiyoruz. Büyükşehir’de Ekrem İmamoğlu, Adalar’da Erdem Gül kazanacak.  Adalar’da Erdem Gül çok güzel şeyler yapacak.”

GÜL: KÖTÜLÜKLER BİZLER ÜZERİNDEN TUTUNAMAZ

Kürsünün son sözünü alan Belediye Başkan adayı Erdem Gül, “Erdem Başkan”, “Erdemli Başkan” sloganları ve alkışlarıyla karşılandı. Gül, Adalılara ve kendisine destek için gelen sanatçılara teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Sanatın önemine dikkat çeken Gül, “Kültür mozaiğimizle Adalar’da sanat ve kültürde bir çığır açacağız. Adalarımız müzik ve festival adası olacak” dedi.

Kendisine ve partisine yönelik saldırılara da değinen Erdem Gül, “Seçim kampanyamızı sürdürürken kötülüklerle karşı karşıya kaldık. Kötü duygular, kötü enerjiler ve bizi kötülüğe çekmek isteyenler... Bundan  fazlasıyla üzüldük ve şimdi sona doğru geldik. Görüyoruz ki hiçbir kötülük bizler üzerinden tutunamaz. 31 Mart’a doğru giderken, bütün kötü duyguları uzaklaştıracağız. Bütün iyi kalpliliğimizle, yurt severliğimizle, Cumhuriyetçiliğimizle, ahlakımızla, adaletimizle, demokratik değerlerimizle ve Adalılık kültürümüzle  hep birlikte haykırıyoruz; Martın sonu bahar” dedi ve sahneyi müziğe bıraktı.

'ANKARA’DAN ERDEM GELDİ...'

Aylin Aslım, Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Nejat Yavaşoğulları, Erdal Güney, Grup Gündoğarken ile REDD, tek tek sahne aldılar ve bu kez şarkı ve türkülerini Erdem Gül için söylediler.

Sahne alan usta müzisyenler, Erdem Gül'ün yanında olduklarını belirterek, "Erdem Gül ile Adalar kazanacak" dediler.