Sandıklarda sona gelindi: İmamoğlu'ndan kritik açıklama!

Sandıklarda sona gelindi: İmamoğlu'ndan kritik açıklama!

İstanbul'da sayımlarda sona yaklaşılırken, taraflardan açıklamalar arka arkaya geliyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli'de halka seslendi.

Mazbatası verilmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Şişli'de açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Ben bugün ekranda çantaları görünce zannettim ki makam sahibi olan insanlar pılını pırtını topladı bir yere gidiyorlar. Meğerse o çantalarıyla itirazı götürüyormuş. Bu çantalarla beraber daha önce adliyeye gidenleri hatırlıyorsunuz. Vatanseverlerimizin canına mal olan o kumpası hazırlayan anlayışı hatırlıyorsunuz değil mi? İşte o çantayı taşıyan kişiler aynı kafa… Ama bu millet bu kumpasa gelmedi gelmeyecek. Ben kimsenin hakkını yemedim, 16 milyon insanın hakkını da yedirmeyeceğim.”

'YSK'YA SESLENİYORUM'

"Bu çantalarla delil taşındı diyen insanlara diyorum ki akıl tutulması var herhalde sizde. Bu millete yazık etmeyin. Bu yerel seçim Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasi tarihinin belkide en değerli en önemli süreçlerinden bir tanesi. Bu akşam sayım bitiyor. Kanun gereği İstanbul İl Seçim Kurulu’nun tutanağımızı netleştirip ondan sonra 16 milyon insanımızın mazbatasını vermesi şarttır. Bakın sizin halkın iradesi sandığa yansımıştır. Bu ciddi meseleyi lütfen sayım biter bitmez halledin. Yetmez… Bir de YSK’ya sesleniyorum. YSK’nın önünde olağanüstü itirazlar olabilir. Sürecin ilk gününden bugüne on binlerce insan İstanbul’da 16 milyon oya sahip çıkmıştır. Her birine teşekkür ediyorum.”

"Bu millet Sayın Cumhurbaşkanına oy verip seçti mi? Seçti. Beni de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne seçti mi? Seçti. Neymiş, Binali Yıldırım onun yol arkadaşıymış. Ben bu millete hizmet etmeye geldim. Memlekete hizmette, Sayın Cumhurbaşkanı da benim yol arkadaşımdır."