Saray'dan Davutoğlu'na yakın takip

Saray'dan Davutoğlu'na yakın takip

Bir süredir yeni parti kuracağı iddialarıyla gündeme gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da katıldığı iftar programında konuştu. Davutoğlu'nun konuşmasını Saray Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da canlı yayında izlediği görüldü.

Bir süredir yeni bir parti kuracağını açıklaması beklenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun beklenen Diyarbakır konuşması gerçekleşti. Kentte ‘Gönül Köprüsü Platformu’ adlı bir kuruluşun düzenlediği iftar programı Davutoğlu’nun katılımıyla düzenlendi.

Sur ilçesinde düzenlenen iftar programına Davutoğlu’nun yanı sıra AKP eski milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Cuma İçten, AKP Diyarbakır eski İl Başkanı Aydın Altaç, kanaat önderleri, kentte çeşitli alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

‘YENİ PARTİ’ MESAJI VERMEDİ

Davutoğlu, programdaki konuşmasına, Diyarbakır’a gelişi öncesinde ‘Diyarbakır’da parti kuracak’ şeklinde tartışmaların yaşandığına değinerek başladı. Davutoğlu, “İki haftadır ulusal ve yerel basında yorumlar yapılıyor. Çok basit bir şekilde cevap vermek istiyorum. Bizim, Diyarbekir’e gelişimiz için herhangi bir bahane ve gerekçeye ihtiyacımız yoktur. Diyarbekir bizim yüreğimizde her daim mevcuttur. Diyarbekir’e gelişimizi özel anlamlar yüklemeye çalışanlar, eleştirmeye kalkanlar bilsinler ki, Diyarbekir yüreğimizin içindedir. Biz, Diyarbekir’i biliriz, Diyarbekirliler de bizi bilir. Bilsinler ki, Diyarbekir’in muhabbeti biz de hiç eksilmedi, hiç eksilmez. Bir devlet adamı olarak iki elim kanda olsa size söz veriyorum, nasıl Mekke, Medine ve Kudüs’ten gelen bir davet reddedilmeyecekse Diyarbakır’dan gelecek bir daveti de hiçbir zaman açıkta ve boşta bırakmayacağım” dedi.

“Bölgemizde uzun yıllardır kardeş kanının döküldüğü, acının ıstırabın yaşandığı bölgemizde ciddi bir ümitsizlik var.” diyen Davutoğlu, “Ülkemizde de gerek son dönemlerde yaşadıklarımız gerekse de yoğunlaşan ekonomik kriz dolayısıyla kaygılı bir gelecek beklentisi var. Bütün bu karamsarlığı yıkacak şey, bizim irademizdir” diye konuştu.

'KAZANIMLARI KENDİ HANELERİNE ZORLUKLARI BİZE HAVALE EDİYORLAR'

Dış politika hakkında kendisine yapılan eleştirilere yanıt veren Davutoğlu, “Son 3 yıldır, ülkemin ve hükümetimizin herhangi bir şekilde etkilenmemesi için dış politika konusunda bana yöneltilen telkinlere cevap vermemeye özen gösterdim. 17 yıl içinde dış politikada elde edilen bütün kazanımları kendi hanelerine yazıp, Suriye’de karşı karşıya kaldığımız zorlukları bize havale etmeye çalışanlar siyasi olarak çok ciddi ahlaki zaaf içerisindeler” diye konuştu.

Yeni parti mesajı vermeyen Davutoğlu’nun konuşmasını Scope üzerinden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın izlemesi ise dikkat çekti. Gazeteci Çağlar Cilara’nın sosyal medyadan paylaştığına göre Davutoğlu’nun Scope üzerinden yaptığı canlı yayını Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da takip etti. Kalın’ın Davutoğlu’nun konuşmasını izlemesi “Saray’dan Davutoğlu’na yakın takip” yorumlarının yapılmasına neden oldu.