Saray medyası şirazeyi kaçırdı... Oyları FETÖ çalmış!

Saray medyası şirazeyi kaçırdı... Oyları FETÖ çalmış!

Saray medyasından Sabah yazarı Mehmet Barlas, bir zamanlar dahil oldukları FETÖ kumpasına CHP'yi de çekmeye çalışıyor. Barlas, köşe yazısında FETÖ'nün CHP için oyları çaldığını iddia etti.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul'u ve Ankara'yı kaybeden iktidar, önce sonuçlara itiraz etti, ardından da yandaş medya kozunu kullanmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu'nu öncesinde oyları çalmakla suçlayan Saray medyası, şimdi de FETÖ kumpasına yöneldi. 

Öyle ki bir zamanlar FETÖ için 'Hoca Efendi' diyen iktidar, kendi düştüğü oyuna CHP'yi de alet etmeye çalışıyor. Son olarak yandaş medya yazarının köşesi dikkat çekti. Ekrem İmamoğlu'nu eleştirirken şirazeyi kaçıran Sabah yazarı Mehmet Barlas, tepki çekecek açıklamalarda bulundu.

İşte Barlas'ın yazısı:

İnanılır gibi değil ama bu bir gerçek işte... Sandık başında Binali Yıldırım'a verilen oylar hem sıfırlanmış, hem de bunlar Ekrem İmamoğlu'nun hanesine yazılmış...
Böyle sayısız örnek var sandık başlarından...

Ayıplı durum
Keşke böyle bir ayıplı durum olmasaydı.
Keşke Ekrem İmamoğlu'nun başarısının üzerinde bu çeşit bir kuşkunun gölgesi bulunmasaydı.
İşin kötüsü bu kuşku, daha da boyutlu bir komplo kuşkusuna altyapı olmaktadır.
Ya gerçekten örgütlü bir yapı İstanbul seçimlerine dönük bir çarpıtmayı tezgahladıysa ne yapacağız? Yerel seçimlerde de FETÖ parmağı mı arayacağız?
Ordu, emniyet, adliye yetmedi şimdi sıra seçimlerin adil ve güvenilir şekilde yapılmasını sağlayan kadrolara mı geldi yani?

Fadime Özkan'ın takıldıkları
Star gazetesinde Fadime Özkan "25 yıldır gazetecilik yapıyorum, 15 yıldır siyaset takip ediyorum ve ilk kez İstanbul'a inanmadım.
Üstelik ekonomideki daralmanın yarattığı baskıyı, AK Parti'deki metal yorgunluğunu, küskünlerin hırsla verdiği zararı da hesaba katmama rağmen" diyerek yorumlamıştıdurumu...
Yaşanılan durumu Fadime Özkan'ın bazı gözlemlerini alıntılayarak özetleyeyim:
Kamuoyu itirazlara alışkın aslında. CHP her seçim yenilgisini böyle öteler aslında. İddialarını hiç somutlaştırmadan söylenir durur. İlk kez bir parti itirazını somut belge ve bulgu ile yapıyor.

Ayakta uyumuşlar
- AK Parti itirazını yaptı, şimdi YSK görevini yapsın. Sandık ne derse o olur.
FETÖ ya da birileri belli ki oy çalmış, kaydırmış, uydurmuş ama AK Parti müşahitleri de ayakta uyumuş!

Belediyenin önemi
- 15 Temmuz'da İstanbul Belediyesi'nin kamyonları ve diğer imkanları olmasaydı işgal girişimi nasıl geri çevrilebilirdi? Diyelim ki İmamoğlu kazandı ve Allah korusun benzeri bir saldırı oldu. Lideri tankları selamlayıp güvenli eve geçer, başkanı "aman sokağa çıkmayın" der, İstanbul'dadurum ne olur?

Kabul edilemez
Bu gözlemler içinde beni en fazla düşündüreni "FETÖ ya da birileri belli ki oy çalmış, kaydırmış, uydurmuş ama AK Parti müşahitleri de ayakta uyumuş!" şeklinde olanıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir günde sekiz miting yaptığı İstanbul'un AK Partili görevlilerinsandık başlarında uyumuş olmalarını kabul etmekte zorlanıyorum.