Saray'a yakın araştırma şirketlerinden şok açıklama!

Saray'a yakın araştırma şirketlerinden şok açıklama!

AKP'ye yakınlığıyla bilinen üç araştırma şirketinin yöneticileri, Ankara’daki seçim yarışında Mansur Yavaş’ın önde olduğunu açıkladı.

Hükümete yakın araştırma şirketlerinden üçünün yöneticisi, Ankara’daki yerel seçimler hakkındaki saha araştırmalarının yansımalarını paylaştı. Son anketlerin yansımalarını paylaşan GENAR, Denge ve ANAR başkanları AKP Ankara Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki’nin Ankara'da karşılık bulamadığı noktasında birleşti.

Bu üç araştırma şirketinin başkanı da, anketlerin yansımalarına göre yaptıkları açıklamada, Saray İttifakı’nın Ankara’da çok zor durumda olduğunu ifade etti. Öte yandan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün katıldığı bir canlı yayında Ankara’ya ilişkin bir soru karşısında anket şirketlerine güveninin kalmadığını söylemişti.

İşte o araştırma şirketleri ve başkanlarının açıklamaları:

GENAR BAŞKANI İHSAN AKTAŞ: AKP İLK KEZ GERİDEN BAŞLADI
“Ankara’da AKP sonradan toparlanmaya başladı. Kendi tabanında ve MHP tabanında büyük bir kararsızlık var. Rekabete baktığınız zaman Mansur Yavaş güçlü başladı. Ancak AKP oyunu günden güne artırıyor. Bu seçimler, AKP’nin geride başladığı ilk seçimdir. Ankara seçmeni milliyetçi bir seçmendir. Ankaralı için aday faktörü ön plana çıkıyor. Bizim ölçümlerimizde AKP’nin en büyük problemi kendi adayı. AKP’de bu sorunu aşmak adına Süleyman Soylu gibi milliyetçi figürler Ankara’da sokağa indi.”

DENGE ARAŞTIRMA BAŞKANI: MİLLİYETÇİ OYLAR YAVAŞ’A GİDECEK
“AKP’nin talihsizliği bence Özhaseki değil. Daha iyi aday bulunabilir miydi? Evet bulunabilirdi. AKP’nin talihsizliği, 2009 seçimlerinde Mansur Yavaş’ın MHP’den aday olmasıyla birlikte, Ankara’daki dengelerin değişmesidir. Gökçek’in Ankara’daki varlığı, milliyetçi oyları kontrol edebilme yeteneğiydi. AKP ne kadar MHP ile ittifak yapmış olsa da o milliyetçi oyları Mansur Yavaş’a kaptırdı. AKP o dengeyi koruyamadı. Özhaseki’nin yerine MHP’de siyaset yapmış daha dominant bir isim getirilebilirdi.”

ANAR BAŞKANI İBRAHİM USLU: MANSUR YAVAŞ RAKİPTEN OY ALIYOR
“AKP için, Ankara’daki yarışın, İstanbul’a kıyasla çok daha zor geçmesini beklemek doğru olur. Mansur Yavaş rakipten oy almayı başarıyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, Sayın Yavaş MHP tabanından oy alabiliyor. AKP ilk kez Ankaralıların tanımadığı bir aday ile çıktı.”